«Τα Λατινικα οριακα ειναι χρησιμα στη Φιλολογια και την Αρχαιολογια»∙ τι οχι;

Απαρατήρητα

Τα φώτα της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας απασχόλησε σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα η περίπτωση Πολάκη.  Ωστόσο θαρρούμε  ότι η χθεσινή δήλωση του υπουργού Παιδείας στο ραδιόφωνο News 247 θα πρέπει να απασχολήσει αντιστοίχως της επικαιρότητα. Αν και κάτι τέτοιο είναι μάλλον απίθανο να συμβεί.

Αναφερόμαστε στη δήλωση που έκανε ο υπουργός στην εν λόγω συνέντευξη περί χρησιμότητας των λατινικών. «Τα Λατινικά οριακά είναι χρήσιμα στη Φιλολογία και την Αρχαιολογία» δήλωσε συγκεκριμένα ο υπουργός και μάλιστα σε άλλο σημείο αποκάλυψε πως «τα Λατινικά γίνονται κατ επιλογήν  μάθημα στην Γ Λυκείου, δηλαδή όποιος μαθητής θέλει μπορεί  να το επιλέξει».

Και όλα αυτά όταν οι αντιδράσεις υπήρξαν ομόθυμες πριν λίγο διάστημα για την κατάργηση των λατινικών από πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα. Επιμένει ωστόσο ο υπουργός όχι απλά στην απαξίωση αλλά συνεχίζει και τις εμπρηστικές δηλώσεις που σαφώς και ελέγχονται σοβαρά για το επιστημονικώς εμπεριστατωμένο του συμπεράσματος.

Να υποθέσουμε κ. Υπουργέ ότι το συμπέρασμα περί της χρησιμότητας των Λατινικών, όπως και η απόφαση για μετατροπή του μαθήματος σε κατ’ επιλογή, ελήφθη κατόπιν διαλόγου; Χ.Λ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.