Τα κομματια της εργατικης πρωτομαγιας

Απαρατήρητα

«Εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι» είναι ένα από τα συνθήματα του εργατικού  κινήματος, φαίνεται όμως πως ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ή δεν άκουσαν, ή έχουν ξεχάσει το σύνθημα, με αποτέλεσμα να βλέπουμε μεν ΓΣΕΕ να καλεί σε απεργία την 4η Μαΐου, όταν και μετατίθεται η αργία της Πρωτομαγιάς (είναι απεργία και όχι αργία), ενώ η ΑΔΕΔΥ (και το ΠΑΜΕ) καλεί σε απεργία στις 6 Μαΐου.

Το συνδικαλιστικό κίνημα στη χώρα μας έχει παθογένειες οι οποίες είναι γνωστές, αλλά θα περιμέναμε να μπορέσει να βρει μια κοινή ημερομηνία για να εκφράσει την δύναμή του, ιδιαίτερα όταν στον ορίζοντα έρχεται ένα νέο εργασιακό νομοσχέδιο, το οποίο πέρα από τις αλλαγές στο ωράριο, που συγκέντρωσαν την μεγαλύτερη προσοχή, περιλαμβάνει αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο αλλά και στη μεσολάβηση-διαιτησία.

Ενώ λοιπόν ενόψει σημαντικών εξελίξεων, ανεξάρτητα ποια η άποψη του καθενός, θα περίμενε κανείς να αναζητήσουν μια κοινή βάση τα τριτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε μια ημερομηνία. Όλοι μιλούν για την αναστροφή της απαξίωσης του συνδικαλισμού, αν την επιθυμούν όμως, θα πρέπει σε κάποια φάση να ξεκινήσουν να χτίζουν ξανά την εμπιστοσύνη…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.