Τα κομματα της «κρισης»

Απαρατήρητα

Μπορεί από καιρού εις καιρό να ακούμε ότι η κρίση και η εμφάνιση νέων πολιτικών σχηματισμών είναι αποτέλεσμα του αιτήματος για μια διαφορετική πολιτική διαχείριση, ωστόσο όπως ευκόλως γίνεται αντιληπτό από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στο ελληνικό κοινοβούλιο, τα «παλαιά» κόμματα επιδεικνύουν σαφώς μια παραπάνω σταθερότητα απέναντι στους όποιους κλυδωνισμούς. 
 
Κανένα από τα κόμματα που εμφανίστηκαν τα χρόνια της κρίσης και πέτυχε την είσοδο του στο ελληνικό κοινοβούλιο δεν είχε τελικά «καλό» τέλος, από τη ΔΗΜΑΡ μέχρι τους ΑΝΕΛ και το Ποτάμι. Ίσως γιατί αυτό το αίτημα για μια διαφορετική πολιτική διαχείριση δεν σημαίνει απαραίτητα και έλλειψη ιδεολογίας ή προγραμματικών θέσεων.  Γιατί αυτό που δείχνουν οι μεταγραφές και οι ανεξαρτητοποιήσεις των τελευταίων ημερών είναι ότι η σχέση που αναπτύσσουν τα στελέχη –όχι μόνο οι βουλευτές- με τα κόμματα της «κρίσης» στα οποία εντάσσονται είναι μια σχέση ευκαιριακή, μια σχέση για την κομματική επιβίωση και τίποτε άλλο.
 
Γεγονός που βέβαια τίποτα καινούργιο δεν κομίζει στην πολιτική ζωή του τόπου, αντίθετα μάλλον αναπαράγει αυτό που έχει εμπεδωθεί να λέγεται «παλιό κομματικό σύστημα».Χ.Λ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.