Τα «ευλογημενα παιδια» γυριζουν πισω

Μια ιδιαίτερης αξίας  και συμβολικής, έκπληξη περίμενε χθες, γιορτή της Αποδόσεως του Πάσχα,  τους ξυλαγανιώτες που έσπευσαν να λειτουργηθούν στον Ιερό  Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών.
 
Ιδιαίτερης αξίας, γιατί αυτήν την πολλή σημαντική ημέρα που γιορτάζουμε τα νοήματα του Πάσχα ξανά και με την ίδια ένταση, το μήνυμα δηλαδή της Αναστάσεως και του «Χριστός Ανέστη» μια ακριβώς ημέρα πριν την Ανάληψη, ο ξυλαγανιώτης Δημήτρης Καραγεωργίου, φιλόλογος της Αγγλικής, όπως είναι τα κόσμον χαρακτηριστικά του, μετά από τριάντα χρόνια επέστρεψε στον γενέθλιο τόπο του στην Ξυλαγανή, ως μοναχός Μάρκελλος πλέον στο ορθόδοξο κοινοβιακό μοναστήρι της Αριζόνα, και λειτουργήθηκε, συνοδευόμενος από τον μοναχό Ιλαρίωνα.
 
Το πώς διάγει ο κατά κόσμον Δημήτρης στην Αμερική σ’ αυτό το μυσταγωγικό κέντρο της Ορθοδοξίας στη μέση της ερήμου αποτυπώνεται θαρρούμε στη μορφή του. Αφού σε επίγειο  παράδεισο   αφορά το συγκεκριμένο μοναστήρι, όπως βέβαια και όλα τα ορθόδοξα μοναστήρια, μόνον που κανένας δε φανταζόταν ότι αυτό μπορεί να συμβεί στην  κοιτίδα της λατρείας του χρήματος, στην Αμερική…
 
Μοναχέ Μάρκελλε, καλώς ήρθατε… Την προσευχή σας και για εμάς… Τ.-Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.