Τα αιτηματα των καπνοπαραγωγων του Πασσου

Εκείνοι που κλέβουν αναμφίβολα φέτος την παράσταση των αγροτικών κινητοποιήσεων στην Ροδόπη, είναι οι καπνοπαραγωγοί του Πάσσου, που τόλμησαν και αποφάσισαν να κάνουν το δικό τους μπλόκο, στο δικό τους «άσημο» και απομακρυσμένο από την εθνικό οδό χωριό, για να γνωστοποιήσουν τα αιτήματά τους προς την πολιτική ηγεσία, κεντρική και τοπική.
 
Τα Σάββατο τα μεσημέρι, μάλιστα, οι αγρότες της περιοχής αυτής που παραμένουν στο μπλόκο τους μέρα και νύχτα, δημιούργησαν και ένα happening, προσφέροντας λουκουμάδες και παραδοσιακές πίττες σε όλους τους συμπαραστάτες του μπλόκου και τους διερχόμενους οδηγούς!
 
Την Παρασκευή κατέθεσαν ψήφισμα στο περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστο Μέτιο από τον οποίο ζητούν να δρομολογήσει έργα τοποθέτησης πομόνας-γεώτρησης στον οικισμό τους προκειμένου να περιορίσουν τα έξοδα καλλιέργειας και να αυξήσουν την απόδοση των παραχθέντων προϊόντων τους.
 
Ζητούν επίσης, την χορήγηση εκτάσεων καλλιεργήσιμης γης από την Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας με διαφανείς διαδικασίες στους νέους καπνοκαλλιεργητές της περιοχής καθώς και την στήριξη των αιτημάτων των καπνοπαραγωγών για την άμεση απόδοση των επιδοτήσεων όπως αυτό συστάθηκε από τον Ευρωπαίο Επίτροπο Αγροτικής Πολιτικής Φιλ Χόγκαν. Δ.Δ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.