Συστασεις ΔΕΔΔΗΕ για το πεταγμα του χαρταετου την Καθαρα Δευτερα

Προκειμένου να αποφευχθεί ο σοβαρός κίνδυνος που κρύβεται σε περίπτωση «εγκλωβισμού» του αετού σε ηλεκτροφόρα καλώδια

Συστάσεις προς τους πολίτες για την Καθαρά Δευτέρα αλλά και οδηγίες για το πέταγμα του αετού εξέδωσε ο ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να αποφευχθεί ο σοβαρός κίνδυνος που κρύβεται σε περίπτωση «εγκλωβισμού» του αετού σε ηλεκτροφόρα καλώδια.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ξεκινά από το προφανές, ήτοι την συμβουλή προς τους πολίτες να μην πετάνε το χαρταετό τους κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια, επισημαίνοντας τόσο τον σοβαρό κίνδυνο ηλεκτροπληξίας όσο και διακοπής της παροχής ρεύματος στη γύρω περιοχή.

Αν παρόλα αυτά ο χαρταετός σας μπλεχτεί στα καλώδια, τότε για την ασφάλειά σας, επισημαίνεται πως δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να επιχειρήσετε την απελευθέρωσή του τραβώντας τον σπάγκο ή χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα, ακόμη και ξύλινα και  μην προσπαθήσετε να αναρριχηθείτε σε στύλους διανομής ηλεκτρικού ρεύματος ή ηλεκτροφωτισμού, ούτε και σε σημεία που βρίσκονται κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια.

Σε κάθε περίπτωση ενημερώνουν πως για την ταχεία αποκατάσταση τυχόν βλαβών από το πέταγμα των χαρταετών, ο ΔΕΔΔΗΕ θα έχει αυξημένα συνεργεία σε όλες τις Υπηρεσίες του ανά την Επικράτεια.

Αχρείαστα να είναι!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.