Συσκοτισεις

Απαρατήρητα

Στα Γλυκά Νερά συντελέστηκε ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα των τελευταίων ετών. Δεν ξέρουμε αν πάντα έτσι ήταν, αλλά δεν θυμόμαστε στο παρελθόν τόσο πολλά εγκλήματα τέτοιας ηθικής απαξίας να έχουν συμβεί.

Εκείνο όμως που θυμόμαστε είναι πως ποτέ άλλοτε δεν υπήρχε τόση «κατανάλωση» κτηνωδίας. Και αν το φως της δημοσιότητας σε τέτοιες περιπτώσεις βοηθά να αναδειχθούν κοινωνικά προβλήματα, που άλλοτε θα κρύβονταν, «κάτω από το χαλί», ωστόσο η γιγάντωση της δημόσιας επικοινωνίας μάλλον συμβάλλει περισσότερο στο να συσκοτίσει τα ουσιώδη. Γιατί μια τέτοια επικοινωνία δεν κινείται στην κατεύθυνση ενεργοποίησης και ευαισθητοποίησης για αποτροπή αντίστοιχων πράξεων στο μέλλον. Παρά μόνο διαπιστώνει (με τι γνώσεις άραγε;), εκφράζει (πόσους άραγε;) και σίγουρα φωνάζει (πολύ).

Από τον αστυνόμο που δίκασε, επέβαλε ποινή, απέδωσε ελαφρυντικά και έβγαλε και το πλαίσιο ποινής, παραδίδοντας «μαθήματα» ταχείας απονομής της δικαιοσύνης, μέχρι την social media-κη συζήτηση για το αν θα πρέπει να εισαχθεί στο νομικό οπλοστάσιο η «γυναικοκτονία» ή αν η «ανθρωποκτονία» είναι επαρκής όρος για να αποδώσει την εγκληματική πράξη.

Όλα αυτά για να μην δούμε την «αρρώστια» που γεννά τέτοιες κτηνωδίες, και πως θα μπορέσουν αυτές να αποτραπούν. Γιατί οι νεκροί, δεν γυρίζουν πίσω.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.