ΣΥΡΙΖΑ Ροδοπης: Δεν ξερω αν το προσεξατε…

Απαρατήρητα

… αλλά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, όπως έλεγε και ο Ντίνος Ηλιόπουλος στον Ατσίδα. Αυτή διαφαίνεται να είναι η ψυχοσύνθεση των μελών του κόμματος όσο αφορά το διαφαινόμενο σχίσμα ή ρωγμή, ή διαφορά, πείτε το όπως θέλετε, εντός της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης.

Η Ρένα Δούρου, μάλιστα, ερωτηθείσα για το θέμα του σχίσματος εντός της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, παρατήρησε πως «όσα ξέρει ο νοικοκύρης, δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος», σημειώνοντας πως το κοινοβουλευτικό έργο που ασκεί ο κ. Χαρίτου, ποιεί υπηρεσία στο σύνολο του νομού.

Άλλωστε θα πρέπει να αναφερθεί πως στις επισκέψεις της, τα στελέχη πήγαιναν όλα μαζί, παρουσιάζοντας ένα ενιαίο μέτωπο.

Από την πλευρά του ο κ. Δημήτρης Χαρίτου, στην ίδια συνέντευξη τύπου, σημείωσε πως στον μεγάλο στόχο, να νικήσουν με μια ψήφο τη ΝΔ για την προοδευτική κυβέρνηση, είναι προσηλωμένοι όλοι, και πως συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια με όλη του την ψυχή, έχοντας ανατεθεί σε αυτόν η ευθύνη από την τοπική κοινωνία. Αυτή, σημείωσε, θα συνεχιστεί από όλους, με μεγαλύτερη ένταση, με βάση τις πολιτικές που έχουν συνδιαμορφώσει συνολικά για την χώρα και την περιοχή μέσα από τις κομματικές διαδικασίες.

Παραδέχτηκε βέβαια, πως ως κόμμα είναι ένα ανοιχτό δημοκρατικό κόμμα, με διαφορετικές προσεγγίσεις, και φυσιολογικές διεργασίες γύρω από τις οποίες υπάρχει συστράτευση του ευρύτερου κόσμου της Αριστεράς.

Το ζήτημα όμως που έχει προκύψει, από την αρχή ακόμα της θητείας του κ. Χαρίτου που έγινε εμφανές ακόμα περισσότερο μετά την εκλογή νέων οργάνων μετά τις εσωκομματικές εκλογές του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι πολιτικό.

Οι διαφορές πολιτικής, είναι ουσιαστικά ανύπαρκτες, τόσο σε προσέγγιση στα θέματα καθημερινότητας αλλά και προσέγγισης, ακόμα και εσωκομματικών ισορροπιών: όλοι είναι προεδρικοί, μακριά από Ομπρέλες, Προοδευτικές Συμμαχίες και άλλα τέτοια καινά δαιμόνια.

Ούτε βέβαια και η φαγωμάρα εντός ενός κόμματος είναι κάτι πρωτοφανές στη Ροδόπη. Μάλιστα σε σχέση με εποχές που ολόκληροι δημοτικοί συνδυασμοί δεν μπορούσαν να κατέβουν στις εκλογές λόγω εσωκομματικής φαγωμάρας, ή όταν εκλεγμένοι βουλευτές έχαναν την θέση τους από ενστάσεις που προέρχονταν εκ των έσω, τα πράγματα θα μπορούσε να πει κανείς στο ΣΥΡΙΖΑ είναι σχετικά ήπια.

Το ουσιαστικό πρόβλημα που προκύπτει, είναι ότι στη Ροδόπη για τους φερέλπιδες πολιτικούς ταγούς, φαίνεται πως η τακτική ακολουθεί την πεπατημένη που έχει τελειοποιήσει με μεγάλη επιτυχία ο Ευριπίδης Στυλιανίδης: η ιδέα πως μια θρησκευτική ομάδα της Ροδόπης εκπροσωπείται, μόνο αν μέλος της έχει εκλεγεί βουλευτής. Δεν θα έπρεπε φυσικά να είναι έτσι, υποτίθεται είμαστε ένας νομός και τα προβλήματα είναι κοινά με κοινές λύσεις, όμως για να πούμε και του στραβού το δίκιο, η τακτική έχει δικαιωθεί από αυτούς που έχουν τον τελικό, και τον μόνο, λόγο, τους ψηφοφόρους. Και έχει δικαιωθεί ξανά, και ξανά, και ξανά.

Αν τώρα, σε ένα κόμμα και μια παράταξη που θεωρείται προοδευτική, έχουν θέση αυτές οι προσεγγίσεις, αυτό το ξέρουν οι ίδιοι. Άλλωστε τέτοιες διαφορές, υπάρχουν φορές που μπορεί να ενισχύσουν τους σταυρούς που παίρνει το κόμμα, και όχι να τους μειώσουν. Όπως είπε και η κ. Δούρου, όσα ξέρει ο νοικοκύρης, δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.