Συναντηση Παυλιδη με τους προεδρους των ξενοδοχων και των τουριστικων πρακτορων

Με σκοπό την παρουσίαση του τουριστικού μοντέλου της περιφέρειας και την επισήμανση λαθών

Στο περιθώριο της συνάντησης του με τον βουλευτή Τρικάλων της ΝΔ κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Γιώργος Παυλίδης αποκάλυψε στους δημοσιογράφους πως είχε συνάντηση με τους προέδρους ξενοδόχων και τουριστικών πρακτόρων όλης της περιφέρειας. Σκοπός της συνάντησης ήταν η παρουσίαση του τουριστικού μοντέλου που προωθεί η περιφέρεια, η στρατηγική και τα εργαλεία τα οποία ξεκινά να χρησιμοποιεί και τα οποία θα αναδειχθούν, σύμφωνα με τον κ. Παυλίδη, στο επόμενο χρονικό διάστημα όπως επίσης και τη στόχευση της περιφέρειας στο κομμάτι του τουρισμού και τις νέες διαστάσεις που εισάγει.
 
«Μέσα από τη συζήτηση, που ήταν πολύ εποικοδομητική, προσπαθούμε να διορθώσουμε όποια λάθη διαπιστώνουν οι επαγγελματίες του χώρου για να πάμε στο μέλλον με βήμα γρήγορο» σημείωσε ο κ. Παυλίδης προσθέτως πως προσωπικά ο ίδιος πιστεύει ότι ο χώρος του τουρισμού πρέπει να είναι ένα από τα κύρια σημεία αναφοράς της αναπτυξιακής στρατηγικής της περιφέρειας. Επεξηγώντας αυτή του την άποψη ο περιφερειάρχης υπογράμμισε πως ο χώρος του τουρισμού είναι ο χώρος εκείνος που μπορεί να φέρει γρήγορη ρευστότητα στην περιοχή.
 
Παράλληλα φέρνοντας ως παραδείγματα επίτευξης αυτού του στόχου το αίτημα για τη βίζα των 72 ωρών αλλά και τις στοχευμένες κινήσεις της περιφέρειας για την έλευση επισκεπτών, ο κ. Παυλίδης τόνισε ότι τόσο βραχυπρόθεσμα «θα έχουμε ένα ιδιαίτερα μεγάλο ποσό εισροών στην περιφέρεια που θα είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο αλλά και μεσοπρόθεσμα η επένδυση στον τουρισμό μπορεί να αποδώσει πιο γρήγορα απ’ ό,τι να ξαναστήσουμε τη βιομηχανία που χάσαμε» σπεύδοντας όμως να διευκρινίσει πως ο τουρισμός δεν είναι το μόνο σημείο αναφοράς της περιφέρειας.
 
Τέλος ο κ. Παυλίδης υπογράμμισε πως «η περιφέρεια επιζητά την τουριστική ανάπτυξη. Την έχει φέρει στο κέντρο του στρατηγικού σχεδιασμού, επιζητά να καταστεί όλη η περιφέρεια τουριστικός προορισμός αριστείας με την έννοια ότι τουριστικός προορισμός δεν θα είναι το σύνολο της περιφέρειας, σαν μια διοικητική οντότητα, αλλά ένα ψηφιδωτό, όπου η κάθε ψηφίδα θα αποτελεί ένα διακριτό τουριστικό προορισμό. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.