Συν μια καθαρη παραλια δια χειρων Κωνσταντινου Χριστοπουλου

Ακολούθησε κι εσύ το παράδειγμα του Κωνσταντίνου, γίνε ο «Ήρωας» που περιμένεις!

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία έλαβε ένας νεαρός από τη Δράμα, ο οποίος αποφάσισε να βάλει γάντια και να καθαρίσει μόνος του μια παραλία στη Νέα Πέραμο του Δήμου Παγγαίου.

«Όλοι μας απολαμβάνουμε το καλοκαίρι στις ελληνικές παραλίες με τα γαλανά νερά και τη χρυσαφένια άμμο. Πάρτε την κατάσταση… στα χέρια σας προτού ξεφύγει! Οι περισσότεροι αφήνουν πίσω τους αρκετάαπορρίμματα. Αν σας ενοχλεί το θέαμα των απορριμμάτων και η ζωή μαζί, κάντε κάτι! Σταματήστε να είστε οι «Ήρωες του καναπέ». Ο πλανήτης αργοπεθαίνει… εάν δεν μπορείς να βοηθήσεις στη διάσωση του τότε σταματά να πετάς σκουπίδια κάτω, σταματά να χρησιμοποιείς πλαστικά μιας χρήσης. Έτσι σίγουρα θα βοηθήσεις! Η θάλασσα είναι για κάποιους ξεγνοιασιά και για κάποιους άλλους η δουλειά τους. Αλλά όπως και αν το δείτε όλοι αφήνουν το στίγμα τους. Για παράδειγμα  οι ψαράδες αφήνουν μέσα στην θάλασσα δίχτυα,πλαστικά, συσκευασίες φαγητών, φελιζόλ κ.α. Ίσως να φταίει η έλλειψη παιδείας. Όπως για τον άνθρωπο η στεριά είναι το σπίτι του,  έτσι είναι και η θάλασσα είναι το σπίτι για τα ψάρια και τους θαλάσσιους οργανισμούς. Σύμφωνα με τους επιστήμονες πάνω από ένα εκατομμύριο είδη ζώων και φυτών ζουν στις θάλασσες του πλανήτη μας» είναι το μήνυμα του ίδιου.

Μια λυπηρή αλλά ρεαλιστική παραδοχή, αποτελεί το γεγονός ότι η κοινωνία μας βρίθει από τους προαναφερθέντες «ήρωες του καναπέ». Ουκ ολίγες φορές δε, έχει αποδειχθεί πως η θεωρία, απέχει έτη φωτός από την πράξη.

Η κίνηση του Κωνσταντίνου, αποδεικνύει έμπρακτα ότι όταν υπάρχει βούληση μπορεί καθείς να αναδειχθεί σε πραγματικό ήρωα και να μετατρέψει τη θεωρία σε πράξη, βάζοντας το λιθαράκι στη διαμόρφωση ενός υγιέστερου περιβάλλοντος και κατ’ επέκταση, μιαςπεριβαλλοντικά ενσυνείδητης κοινωνίας που σέβεται τη γη, η οποία τη φιλοξενεί. Ε.Γ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.