Συμβολο νικης των Ευρωπαικων αξιων θελει το αγαλμα της Νικης της Σαμοθρακης η ΑΜΘ

Μετά από πρόταση του Βουλευτή Έβρου Αναστασίου Δημοσχάκη

Τη στήριξή του στην πρόταση για την υιοθέτηση του Αγάλματος της Νίκης της Σαμοθράκης ως σύμβολου νίκης των Ευρωπαϊκών αξιών και της ΕλληνοΓαλλικής Φιλίας εξέφρασε την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ.
 
Συγκεκριμένα στηρίζει την πρόταση του Βουλευτή Έβρου Αναστασίου Δημοσχάκη, ο οποίος το τελευταίο διάστημα πραγματοποιεί κινήσεις ώστε η Ευρωπαϊκή Ένωση να υιοθετήσει τη Νίκη της Σαμοθράκης ως σύμβολο της νίκης των Ευρωπαϊκών ιδεών, αρχών και αξιών απέναντι σε κάθε αναχρονιστική, ολοκληρωτική και σκοτεινή ιδεοληψία, που κατά καιρούς επιχειρεί να διεισδύσει στην Ευρώπη.
 
Κατά τη συζήτηση του θέματος πρόβαλλαν αντιρρήσεις τόσο η Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση όσο και η Λαϊκή Συσπείρωση, με τον κ. Σπύρο Τουρτούρη από την πρώτη να θεωρεί πως το θέμα εξυπηρετεί μικροπολιτικές σκοπιμότητες, λόγω του βουλευτή που το εισηγείται, ενώ σημείωσε πως μέσα στο κείμενο του κ. Δημοσχάκη εισβάλλει η σκέψη για τη θεωρία των δύο άκρων, με το κείμενο να απέχει από το νόημα που συμβολίζει και σηματοδοτεί το ίδιο το μνημείο.
 
Από την πλευρά του ο κ. Χρήστος Τρέλλης εξέφρασε την αντίθεσή του στο ψήφισμα θεωρώντας πως η Ευρώπη δεν συμβολίζει πλέον αυτές τις αξίες τις οποίες πρεσβεύει η Νίκη της Σαμοθράκης.K.M.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.