Συλλογος Περπατω: «Για να εχει συνεχεια αυτη η ιστορικη αποφαση…»

Απαρατήρητα

Πολλοί οι συμπολίτες μας που έσπευσαν να χαιρετίσουν την καταδίκη της Χρυσής Αυγής χθες. Ξεχωρίσαμε την ανάρτηση του Συλλόγου «Περπατώ» την οποία και σπεύδουμε να αναδημοσιεύσουμε ως μια πτυχή που λίγο απασχόλησε την κοινή γνώμη σε σχέση με το ναζιστικό μόρφωμα, αλλά αξίζει να φωτιστεί.

Ιδού λοιπόν η ανάρτηση του «Περπατώ»:

«Σήμερα κρίθηκαν ένοχοι και ενοχές οι πρωταγωνιστές της νεοναζί σκηνής στην Ελλάδα. Μιας σκηνής που ανέβασε έργα κατά όλων των «μη κανονικών ανθρώπων» που δεν συμβαδίζουν με τα «σωστά» και «φυσιολογικά» πρότυπα που έχουν καθοριστεί από τον Θεό (;)την μητέρα Φύση (;) κάποια ανώτερη δύναμη τέλος πάντων.

Η Χρυσή Αυγή αποτέλεσε εγκληματική οργάνωση διαπράττοντας οργανωμένους φόνους και επιθέσεις είτε με ιδεολογικά κίνητρα είτε με οικονομικά (αυτό μένει να αποδειχθεί).

Οι Έλληνες νεοναζί όντας πιστοί στο χιτλερικό-γκεμπελικό αφήγημα εξέφρασαν ανοιχτά την θέση τους και για τα ανάπηρα άτομα. Χαρακτηριστικά:
ΧΙ. Είναι αναγκαίο να εξαγνίσουμε την λευκή φυλή από την ρυπαρότητα του συγχρόνου ψευδοπολιτισμού και να επιχειρήσουμε την οικοδόμηση μιας νέας κοινωνίας βάσει των νόμων της Ψυχοσωματικής Φυσικής Υγιεινής ή Ευβιοτικής. Αυτά τα μέτρα θα πρέπει να προωθηθούν με επιδεξιότητα από την Πολιτεία. Η Βιοπολιτική αποτελεί ίσως τον ακρογωνιαίο λίθο του μέλλοντος1.

Σήμερα το πρωί, η ελληνική Πολιτεία και μια σημαντικά μεγάλη μερίδα των Ελλήνων πολιτών έκρινε ένοχο το μίσος προς το οτιδήποτε διαφορετικό, τις πράξεις ανθρώπων που ορκίστηκαν πίστη σε μια ιδεολογία που θέλει λαούς «καθαρούς» και «ικανούς». Αυτό που μένει είναι μια οριστική αλλαγή σελίδας, αναδιαμορφώνοντας την κοινωνία και τις πόλεις με το να αφαιρεθούν τα αρχιτεκτονικά και τα ιδεολογικά εμπόδια. Σύσσωμη η ελληνική κοινωνία οφείλει να λέει κάθε μέρα όχι στην μισαλλοδοξία, όχι στον φόβο προς το ξένο και το διαφορετικό, όχι στην καταπίεση των αναπήρων. Για να έχει συνέχεια αυτή η ιστορική απόφαση.

Όπως λέει κι ο μάρτυρας της Πολιτικής Αγωγής στην δική κατά της εγκληματικής οργάνωσης, ανάπηρος σκηνοθέτης και ακτιβιστής Αντώνης Ρέλλας:

Το κρίσιμο είναι το μήνυμα που έχει να δώσει η ελληνική δικαιοσύνη βάζοντας το όριο. Όριο στον φασιστικό και ρατσιστικό λόγο, που όπως αποδείχθηκε από τα 5,5 χρόνια ακροαματικής διαδικασίας, οδηγεί σε εγκληματικές πράξεις εναντίον όσων δεν είναι “κανονικοί”. Αυτό είναι ένα πρώτο επίπεδο ανάγνωσης. Βαθύτερα, εκτιμώ πως θα μας κάνει να αναλογιστούμε σαν κοινωνία, εκτός των ταγμάτων εφόδου και των ακροδεξιών ναζιστικών μορφωμάτων, πόσο νομιμοποιημένες ή όχι είναι αυτές οι εκφάνσεις φασισμού, ρατσισμού, μισαναπηρισμού και μισαλλοδοξίας. Είναι κρίσιμη η απόφαση του δικαστηρίου, μακάρι να αποδειχθεί και χρήσιμη: να μας ωθήσει σε αυτοκριτική2.

Ο Σύλλογος Περπατώ θα συνεχίσει να αποτελείται από μια παρέα φίλων που ονειρεύονται δρόμους που μπορούν να προχωρούν ανεμπόδιστα και χωρίς να περπατούν.

Υποσημείωση:

Η αναπηρία είναι αμιγώς πολιτικό ζήτημα3

Παραπομπές

1: https://www.iefimerida.gr/news/68639/%CE%B7-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%B5%CF%85%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%AF%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%88%CF%85%CF%87%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B1%CF%83%CE%B8%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CF%82?fbclid=IwAR2jij4deX_6XnwDBcP-dXdIGo5GaKUwRjN8vGC09MhSx5WTTvD7Bk8x-Bs

2: https://www.huffingtonpost.gr/entry/chrese-aeye-kai-nazismos-e-periptose-ton-anaperon_gr_5f7a0366c5b64b480aaf6ff7?fbclid=IwAR0S2EJLjDiPwIns16_fJcTOvdcyFK5YnTO3Uhr9sx31jm8TKJCYugy5WgA

3:http://ikee.lib.auth.gr/record/122748/files/vergioti.pdf?fbclid=IwAR1aXIuZVEBFcqkXOqQ5Bg3JyHZfTLjOhtS5a4RI-Nsv4TT_-p5_qzKZuyo

και

https://disability-studies.leeds.ac.uk/wp-content/uploads/sites/40/library/Oliver-pol-and-lang-94.pdf?fbclid=IwAR1aXIuZVEBFcqkXOqQ5Bg3JyHZfTLjOhtS5a4RI-Nsv4TT_-p5_qzKZuyo».
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.