Συγκεντρωση φοιτητων απο την Ξανθη στην αιθουσα Συγκλητου στην Κομοτηνη

Αίτημά τους το «πάγωμα» μεταφοράς της σχολής τους στην αίθουσα του αναγνωστηρίου

Δεκάδες φοιτητές από το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΔΠΘ που βρίσκεται στην Ξάνθη μεταφέρθηκαν στο κτήριο της Πρυτανείας στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής εχθές το πρωί, συνεχίζοντας τον αγώνα τους για να μην μεταφερθεί η σχολή τους στην αίθουσα του αναγνωστηρίου.

Ο «ΠτΘ» συνομίλησε με τους κ.κ. Κώστα Θεοδωρίδη, μέλος ΕΑΚ και  ΔΣ Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης, Κωνσταντίνο Ξυπόλυτο, μέλος Πανσπουδαστικής και ΔΣ Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης και Αναστάσιο Καλτάκη, μέλος ΕΑΚ και  ΔΣ Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης που συμμετείχαν στην διαμαρτυρία καταγράφοντας τα αιτήματά τους.

«Μας έφερε εδώ η συνέχεια ενός αγώνα που εξελίχθηκε το προηγούμενο εξάμηνο και αφορούσε την μεταφορά της Αρχιτεκτονικής στο κτήριο του αναγνωστηρίου στα ΠΡΟΚΑΤ. Ο σύλλογος έκρινε πως η μεταφορά αυτή όχι μόνο δεν καλύπτει τις ανάγκες της φοιτητικής κοινότητας, αλλά θέτει και σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των σπουδαστών».

Οι ίδιοι υποστήριξαν ότι η αίθουσα του αναγνωστηρίου είναι ένας μικρός χώρος που
δεν πληροί τις κατάλληλες προδιαγραφές, ενώ χρησιμοποιούταν κατά κύριο λόγο για την στέγαση εκδηλώσεων και την ομαδική μελέτη φοιτητών.

«Έπειτα από τις φετινές κινητοποιήσεις του συλλόγου μας καταφέραμε να μην μεταφερθεί η σχολή μας στο χώρο αυτό, αλλά το αναγνωστήριο βλέπουμε ότι συνεχίζει να είναι κλειστό και δεν έχει επανέλθει στην αρχική του κατάσταση, παρά τις δεσμεύσεις τις πρυτανείας να ανοίξει με τους προηγούμενους όρους χρήσης του, δεσμεύσεις τις οποίες είναι υποχρεωμένη να τηρήσει.  Το αναγνωστήριο υπήρξε όλο το προηγούμενο διάστημα σημείο αναφοράς όχι μόνο για τους φοιτητές αλλά για ολόκληρη την πόλη της Ξάνθης. Στον χώρο αυτό επίσης λάμβαναν χώρα πληθώρα πολιτιστικών και πολιτικών εκδηλώσεων από πολλούς φορείς, φοιτητικούς και μη. Εν όψει των διακοπών του καλοκαιριού δεν μας εξασφαλίζει κανείς πως δεν θα ολοκληρωθεί η μεταφορά της Αρχιτεκτονικής στα Προκάτ, ο Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης οφείλει να απαιτήσει άμεσα να παρθεί απόφαση από τη Σύγκλητο του πανεπιστημίου για την κατεδάφιση της μεσοτοιχίας και την επαναφορά του αναγνωστηρίου στην αρχική του κατάσταση. Παρ’ όλο αυτά θεωρούμε πως είναι ανάγκη των φοιτητών να υπάρξει χώρος ο οποίος θα καλύπτει τις ανάγκες τους για πολιτιστικές – πολιτικές – αθλητικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες, εντός του πανεπιστημιακού ασύλου και εξ αυτών απαιτούμε το άνοιγμα του αναγνωστηρίου για την περίοδο της εξεταστικής ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους φοιτητές καθώς και την επαναφορά του στην αρχική του κατάσταση μετά το πέρας της εξεταστικής περιόδου». Χ.Κ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.