Συγχωνευονται «Ροδοπη» και «Ολυμπος»

Συνεχίζεται η λειτουργία των μονάδων στην Ξάνθη και τη Λάρισα

Σε συγχώνευση προχωρούν η «Όλυμπος Γαλακτοβιομηχανία Λαρίσης» και η «Βιομηχανία Γάλακτος Ξάνθης», με αποφάσεις των Διοικήσεων των δύο εταιρειών που ενέκριναν και την εκκίνηση των απαιτούμενων διαδικασιών όπως αυτές προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία.
 
Ο διευθυντής της «Ροδόπης» κ. Καλούτσας εκτιμά, σε δηλώσεις του στον «ΠτΘ» ότι η ολοκλήρωση της συγχώνευσης αναμένεται να επέλθει «τις αρχές του φθινοπώρου» ενώ στην παρούσα φάση βρίσκεται σε εξέλιξη η επεξεργασία λογιστικών κι άλλων στοιχείων.
 
Η συγχώνευση των δύο εταιρειών δεν θα επηρεάσει τη λειτουργία των παραγωγικών μονάδων στην Λάρισα και την Ξάνθη, ούτε και τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας, όπως έγινε γνωστό. Αντίθετα θα επιφέρει σημαντικά οφέλη τόσο στους εργαζόμενους, όσο και στο καταναλωτικό κοινό, τους πελάτες, τους κτηνοτρόφους αλλά και γενικότερα την ελληνική οικονομία. Δημιουργώντας «σημαντικές συνέργειες σε οικονομικό και λειτουργικό επίπεδο, βελτιώνοντας τις προοπτικές ανάπτυξης για τη νέα εταιρεία» πρόσθεσε ο Διευθυντής της «Βιομηχανίας Γάλακτος Ξάνθης».
 
Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην προοπτική δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας που διανοίγεται όπως και σε νέα προϊόντα που αναμένεται θα εισαχθούν στην αγορά, τα οποία προς το παρόν βρίσκονται στο στάδιο του σχεδιασμού.
 
«Τα brand name Ροδόπη και Όλυμπος και τα προϊόντα τους συνεχίζουν να υπάρχουν» διευκρίνισε, τονίζοντας παράλληλα πως εκ μέρους της Ροδόπης θα συνεχιστούν κανονικά και οι συνεργασίες με τους γαλακτοπαραγωγούς στην περιοχή.
 
Ο κ. Καλούτσας, τέλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του, για την προτίμηση του καταναλωτικού κοινού , στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στα μεγάλα αστικά κέντρα και την ελληνική περιφέρεια, στα προϊόντα της γαλακτοβιομηχανίας. «Είμαστε ευχαριστημένοι, ο κόσμος έμαθε τη «Ροδόπη», τα τιμά και τα αγοράζει» σημείωσε χαρακτηριστικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.