Συγχαρητηρια Ιλχαν Αχμετ στον Εκρεμ Ιμαμογλου για την επανεκλογη του

«Η αυτοδιοίκηση μπορεί να έχει καθοριστικό ρόλο ως γέφυρα της κοινωνίας των πολιτών σε Ελλάδα και Τουρκία» τόνισε ο βουλευτής Ροδόπης

Την πρώτη του ήττα μετά από δεκαετίες βίωσε στις δημοτικές εκλογές της Τουρκίας το κυβερνών κόμμα AKP.

Τα σχεδόν τελικά (μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές γραμμές) εκλογικά αποτελέσματα έδιναν στο Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα (CHP) ευρεία νίκη, ακόμη και στις επαρχίες της Ανατολίας που υπήρξαν μέχρι χθες προπύργιο του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν.

Οι υποψήφιοι του αντιπολιτευόμενου CHP κατάφεραν να επικρατήσουν στους μεγαλύτερους δήμους, όπως αυτούς της Κωνσταντινούπολης, της Σμύρνης και της Άγκυρας.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και η χώρα μας παρακολούθησε τις δημοτικές εκλογές στη γειτονική Τουρκία.

Χαρακτηριστική ήταν η ανάρτηση του βουλευτή Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ που έσπευσε να συγχαρεί στα τουρκικά και τα ελληνικά τον Εκρέμ Ιμάμογλου για την επανεκλογή του στον δήμο της Κωνσταντινούπολης.

«Η νίκη σου είναι νίκη της Δημοκρατίας και του λαού της Πόλης . Προσβλέπουμε σε ένα μέλλον Ειρήνης και ασφαλείας στην περιοχή μας. Η αυτοδιοίκηση μπορεί να έχει καθοριστικό ρόλο ως γέφυρα της κοινωνίας των πολιτών σε Ελλάδα και Τουρκία» έγραψε ο Ιλχάν Αχμέτ συνοδεύοντας την ανάρτηση του με μια φωτογραφία του ιδίου και του επανεκλεγέντος δημάρχου Κωνσταντινούπολης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.