Συμπορευση Αστυνομιας και Πολιτων για την αντιμετωπιση των τηλεφωνικων εξαπατησεων

Να καταγγέλλονται τα πάντα ζήτησε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ροδόπης Μιχάλης Σεβδυνίδης

Σε ταυτόχρονη ενημέρωση των πολιτών δια των ΜΜΕ προχώρησαν χθες όλες οι αστυνομικές διευθύνσεις της ΠΑΜΘ με αφορμή τα ολοένα και αυξανόμενα περιστατικά τηλεφωνικών εξαπατήσεων, κυρίως ηλικιωμένων συμπολιτών μας.
 
Γεγονός διόλου τυχαίο, καθότι παρά το γεγονός ότι ως πρακτική είναι γνωστή και ακολουθείται αρκετά χρόνια, τους τελευταίους μήνες  υπάρχουν καθημερινές και μάλιστα παραπάνω της μίας καταγγελίες για αγνώστους οι οποίοι τηλεφωνούν και ζητούν την άμεση καταβολή χρηματικού ποσού προφασιζόμενοι τραυματισμό συγγενικού τους προσώπου.
 
Για την Ροδόπη την ενημέρωση έκανε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ροδόπης Μιχάλης Σεβδυνίδης, ο οποίος πέραν της περιγραφής του τρόπου δράσης των δραστών, κάλεσε τους πολίτες να αναφέρουν στις αστυνομικές αρχές όχι μόνο τα περιστατικά που οι δράστες επιτυγχάνουν τον στόχο τους, αλλά και τις απόπειρες εξαπάτησης ούτως ώστε να καταστεί εφικτή η συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος.
 
Ο ίδιος υπογράμμισε και την ανάγκη ενημέρωσης από πλευράς των ιδίων των πολιτών κυρίως των ηλικιωμένων μελών του οικογενειακού και φιλικού τους περιβάλλοντος, ώστε να αποφευχθούν τα περιστατικά εξαπάτησης που ευδοκιμούν για τους δράστες, γεγονός στο οποίο πολλάκις έχουμε σταθεί και υπογραμμίσει και εμείς. Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.