Στους «Αξονες Αναπτυξης» της ΕΡΤ 3 το ΔΠΘ

Αφιέρωμα στο ερευνητικό έργο και τις συνέργειες του ΔΠΘ

Αφιέρωμα στο ερευνητικό έργο και τις συνέργειες που αναπτύσσει το Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης πραγματοποίησε η εκπομπή «Άξονες Ανάπτυξης» της ΕΡΤ 3. Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν το ερευνητικό έργο «BIOMUSE», με στόχο τη διαφύλαξη πολύτιμων δεδομένων πολιτισμικής και βιολογικής κληρονομιάς, το «Παρατηρητήριο για την Ελληνική Επανάσταση 1821», αλλά και η συνεργασία του Πανεπιστημίου με τον Δήμο Κομοτηνής με στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, μέσω της ανίχνευσης του COVID-19.

Κατά τη διάρκεια του αφιερώμενος μίλησαν η Επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας κ. Αθηνά Συριάτου και ο Κυριάκος Σγουρόπουλος, μέλος ΕΔΙΠ του Τμήματος, για το «Παρατηρητήριο για την Ελληνική Επανάσταση 1821».

Το ερευνητικό έργο «BIOMUSE» παρουσίασε η κ. Χριστίνα Παπαγεωργοπούλου Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Φυσικής Ανθρωπολογίας

Τέλος ο κ. Θανάσης Χατζηνικολάου, Αναπληρωτής Καθηγητής ΤΕΦΑΑ και η κ. Ελευθερία Κατσίρη του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών μίλησε για συνεργασία του Πανεπιστημίου με τον Δήμο Κομοτηνής με στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας στους χώρους άθλησης

Επίσης παρουσιάστηκε από τον κ. Παντελή Μπότσαρη, Καθηγητή της Πολυτεχνικής Σχολής ΔΠΘ, μία εκ των συνεργειών που αναπτύσσει το Δημοκρίτειο με βιομηχανίες της περιοχής Μπορείτε να δείτε το επεισόδιο ΕΔΩ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.