Στον κοσμο τους

Το πολιτικό σύστημα δεν πήρε «μυρωδιά» κανένα από τα μηνύματα του κόσμου

Είναι πάντως άξιο λόγου ότι το υπάρχον πολιτικό σύστημα της χώρας αποδεικνύει καθημερινά ότι ουδεμία «μυρωδιά» δεν έχει πάρει από τα μηνύματα που στο σύνολο των φετινών εκλογικών αναμετρήσεων, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, το εκλογικό σώμα επέλεξε να τους δώσει.

Μηδενός κόμματος εξαιρουμένου, σχεδόν. Και το τέλος των αυτοδιοικητικών εκλογών, κυρίως τα όσα επακολούθησαν έως και σήμερα από την Κυριακή και μετά το αποδεικνύουν περίτρανα.

Από τη μια το κυβερνών κόμμα, που με «κατεβασμένα τα αυτιά» προσπαθεί να μεταφράσει κατά πώς το συμφέρει το αποτέλεσμα του β’ γύρου, προτάσσοντας πλέον την αποχή ως το βασικό πρόβλημα που χρήζει διερεύνησης – στις εθνικές εκλογές βλέπετε δεν ήταν – και την «ένωση» όλων των λοιπών δυνάμεων απέναντι σε αυτό ώστε να τρίξουν τα θεμέλια του. Ουδείς να διερωτηθεί για τα περί αλαζονείας και της ανάγκης πλήρους ελέγχου και της τοπικής αυτοδιοίκησης όπως αυτό εκφράστηκε και δια στόματος του Πρωθυπουργού πολλάκις και μαρτυρά από μόνη της η φράση «θέλουμε 13 στις 13 Περιφέρειες».

Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ή ότι τέλος πάντων έχει μείνει από αυτόν, που όχι μόνο δεν έδωσαν βαρύτητα στις αυτοδιοικητικές εκλογές, πλην του γεγονότος ότι μετά τα αποτελέσματα της Β’ Κυριακής έσπευσαν να «υιοθετήσουν» νικητές «κρίσιμων» μαχών χαιρετίζοντας το «τι μπορεί να προσφέρει η ένωση των προοδευτικών(;) δυνάμεων της χώρας», αλλά συνεχίζουν τον εσωτερικό εμφύλιο, όσοι τουλάχιστον δεν ασχολούνται και σε δημόσιες τοποθετήσεις τους για τον γάμο του προέδρου τους και τον τόπο που θα γίνει το γλέντι εν ευθέτω χρόνω.

Στο δε ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που ευτυχώς υπήρξαν και κάποια στελέχη που «χαιρέτησαν» τη νίκη Δούκα στον Δήμο Αθηναίων εγκαίρως, έως ότου ετοιμαστεί ο πρόεδρος, η πλειοψηφία των στελεχών μιλά και φέρεται στον δημόσιο λόγο ώσαν ο ήλιος να ανέτειλε ξανά και οσονούπω θα πάρουν την κυβέρνηση. Κλασικό παράδειγμα αμνησίας ως προς την πρότερη ιστορία του κόμματος που οδήγησε στην «πτώση» του, μεταξύ άλλων.

Και όλα αυτά την ώρα που σε τηλεοπτικά, και όχι μόνο, παράθυρα διερωτώνται για τα αίτια της αποχής,  προτάσσοντας την ανάγκη το πολιτικό σύστημα να «ενσκύψει» πάνω από τις αιτίες που την δημιουργούν.

Αδυνατώντας να κατανοήσουν άπαντες προφανώς ότι το πρόβλημα είναι οι ίδιοι και η πλήρης απόσταση που έχουν από την κοινωνία και τους πολίτες.

Παράδοξο;;; Συνήθεια προφανώς!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.