Στον Κομοτηναιο της διασπορας Νατζι Σακαληχασαν το βραβειο Ανθρωπιστικης Προσφορας «Αργω»

Είναι διευθυντής στην Καρδιοχειρουργική κλινική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Λιέγης

Σε ένα άνθρωπο που γεννήθηκε στην Κομοτηνή και διαπρέπει στο εξωτερικό απονεμήθηκε το φετινό βραβείο «Αργώ» στην κατηγορία της Ανθρωπιστικής Προσφοράς. Ο λόγος για τον Διευθυντή της καρδιοχειρουργικής κλινικής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Λιέγης κ. Νατζί Σακαληχασάν.

Η σχετική τελετή απονομής των βραβείων έγινε στην Αθήνα στο Μουσείο Μπενάκη της περασμένη Τετάρτη 1 Νοεμβρίου.

Ο θεσμός των βραβείων, που απονέμονται φέτος για 5η χρονιά, αποτελεί πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης ΑΡΓΩ-Δίκτυο Ελλήνων Βρυξελλών και θεσμοθετήθηκαν από τον Έλληνα πρόεδρο του Δικτύου, δικηγόρο και πρώην Γενικό Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Σπύρο Παππά.

Στόχος του θεσμού είναι η επιβράβευση των Ελλήνων της Διασποράς που τιμούν την καταγωγή τους, την προβολή των επιτευγμάτων τους για παραδειγματισμό των νεότερων γενεών, την ενίσχυση της εξωστρέφειας, αλλά και την ευαισθητοποίηση της Ελλάδας για την επιτυχία των νέων της στο εξωτερικό.

Τα βραβεία απένειμε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο Νατζί Σακαληχασάν  γεννήθηκε στην Κομοτηνή το 1957. Σε ηλικία 9 ετών πήγε με τη μητέρα του στην Τουρκία. Λόγω οικονομικών δυσκολιών εργάστηκε ως ναυτικός προκειμένου να χρηματοδοτήσει τη σχολική και πανεπιστημιακή του εκπαίδευση. Αφού πήρε το πτυχίο του στην Ιατρική από πανεπιστήμιο της Τουρκίας, θέλησε να σπουδάσει στο Βέλγιο, όμως το πτυχίο του δεν αναγνωριζόταν από τις Βελγικές αρχές. Έτσι ξεκίνησε να σπουδάζει από την αρχή στο Βέλγιο για να λάβει πτυχίο Ιατρικής. Σήμερα είναι Διευθυντή της καρδιοχειρουργικής κλινικής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Λιέγης και διδάσκει επίσης στο Πανεπιστήμιο της Λιέγης, ενώ πλούσιο είναι και το ερευνητικό του έργο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.