Στον Εβρο τα γερμανικα Marder

Σύμφωνα με τον Κ. Μητσοτάκη

Στον Έβρο θα κατευθυνθούν τα γερμανικά Marder που παρέλαβε η χώρα μας μετά την παραχώρηση ελληνικών τεθωρακισμένων στρατιωτικών οχημάτων στην Ουκρανία.

Το παραπάνω έκανε γνωστό ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου με τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σόλτς.

Η ερώτηση απευθυνόταν στον Γερμανό Καγγελάριο και ήταν η εξής: «Θα ήταν πρόβλημα για εσάς αν η Ελλάδα εγκαταστήσει στα σύνορα με την Τουρκία τα Marder που μόλις παραδόθηκαν στο πλαίσιο της κυκλικής ανταλλαγής;». Για να απαντήσει κάπως διπλωματικά ο Γερμανός Καγγελάριος πως «τα Marder παραδόθηκαν στην Ελλάδα και δεν δίνεται καθημερινή αναφορά πού βρίσκονται. Ούτε τη ζητάμε».

Τον λόγο έλαβε έπειτα ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να αποκαλύψει πως «μπορώ να απαντήσω εγώ για λογαριασμό του Καγκελαρίου, για το ζήτημα των τεθωρακισμένων Marder. Έχει απόλυτο δίκιο ο Καγκελάριος να λέει ότι είναι δικό μας ζήτημα η διάταξη των δυνάμεών μας. Όμως μπορώ να σας απαντήσω ότι τα Marder θα κατευθυνθούν στον Έβρο. Διότι εκεί κρίνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις ότι θα είναι πιο χρήσιμα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.