Στον αερα το Ντοκιμαντερ της ΕΦΑ Ροδοπης για το Παπικιο

Εμφανίζεται για πρώτη φορά ο ανασκαφέας του Παπικίου, ο κ. Νίκος Ζήκος

Πριν από δύο μήνες είχε παρουσιαστεί στην Κομοτηνή το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που δημιούργησε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης «Το Αϊτόβουνο», μέσα από το οποίο εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης θα βοηθήσουν τους μαθητές τους να γνωρίσουν την μοναστική πολιτεία του Παπικίου, με έμφαση στο μοναστηριακό συγκρότημα του Ληνού.

Ανάμεσα στα περιεχόμενα της μουσειοσκευής που περιέχει το υλικό του προγράμματος, είναι και το ντοκιμαντέρ που δημιουργήθηκε για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και θα προβάλλεται στα σχολεία, διάρκειας επτά λεπτών, σε σενάριο της κ. Δαλακούρα, σκηνοθεσία του κ. Χρήστου Σαγιά Θεοδωρόπουλου, διεύθυνση φωτογραφίας του κ. Ορέστη Κουράκη, πρωτότυπη μουσική του κ. Κωνσταντίνου Βελένη και την αιγίδα της ΕΦΑ Ροδόπης.

Σε αυτό εμφανίζεται για πρώτη φορά ο ανασκαφέας του Παπικίου, ο κ. Νίκος Ζήκος, ο οποίος πέρασε 12 χρόνια σε αυτό, και δέχτηκε με πολύ χαρά να καταθέσει την εμπειρία του.

Αυτό λοιπόν το ντοκιμαντέρ πλέον μπορούν να το παρακολουθήσουν όλοι στο διαδίκτυο, όπου το ανέρτησε η ΕΦΑ Ροδόπης, και πλέον θα αποτελεί κτήμα όλων των Ροδοπιτών, και όχι μόνο, που θέλουν να γνωρίσουν ένα μέρος από την άγνωστη ιστορία του Παπικίου.

Μπορείτε να δείτε το ντοκιμαντέρ εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=fmmfD5WiSpk

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.