Στον «αερα» το Αντωνης Τριτσης;

Απαρατήρητα

Το ότι ο προγραμματισμός και τα χρονοδιαγράμματα που είχε θέσει εξ αρχής η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης έχουν πάει…περίπατο εδώ και καιρό το ξέρουμε και το παρακολουθούμε. Άλλωστε το έχουν καταθέσει πολλάκις και οι ίδιοι οι αυτοδιοικητικοί μας παράγοντες που κουράστηκαν από την αναμονή και λογικό, δεδομένου ότι ολόκληρος προγραμματισμός από πλευράς των δήμων έχει βασιστεί στα προγράμματα που έχουν καταθέσει προς έγκριση.

Το ότι ενδέχεται όμως να βρίσκεται ένα βήμα πριν την αναστολή του δεν το γνωρίζαμε. Ούτε εμείς ούτε οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, ήτοι οι δήμαρχοι μικρών και μεγάλων δήμων της χώρας.

Τα σχετικά πληροφορηθήκαμε σε ρεπορτάζ που αφορούν στην τελευταία συνεδρίαση του δ.σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κατά την διάρκεια της οποίας σύμφωνα με το ρεπορτάζ το μέλος του συμβουλίου, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ορχομενού Γιάννης Τσιάμης δήλωσε ότι σύμφωνα με έγκυρη ενημέρωση που έχει «το επόμενο διάστημα πρόκειται να γίνουν δύο συνεδριάσεις των αρμοδίων επιτροπών του ‘Αντώνης Τρίτσης’ και μετά μπαίνει αναστολή».

Η αναστάτωση που ακολούθησε δεδομένη, με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ που αποτελεί και μέλος της Επιτροπής του Τρίτσης, να την εντείνει περισσότερο επιβεβαιώνοντας ότι η αρμόδια επιτροπή έχει όντως να συνεδριάσει περισσότερο των δύο μηνών, ζητώντας παράλληλα από το Υπουργείο Εσωτερικών να ασχοληθεί άμεσα και πιο σοβαρά με πρόγραμμα για να ενταχθούν και τα υπόλοιπα έργα των δήμων.

Ο ίδιος πάντως έκανε λόγο για κολλημένο πρόγραμμα το τελευταίο δίμηνο, αναφέροντας πως και η πραγματικότητα των εντάξεων σήμερα απέχει πολύ από τον στόχο του 50%.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.