Στον αερα η 4η Νομικη… λογω ΤΕΙ Δυτικης Ελλαδας;

Απαρατήρητα

Σημαντικές είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο της 4ης Νομικής, τις οποίες φυσικά μαθαίνουμε μέσω Πατρών, όπου κάποιες σχολές έχουν υψώσει το μπαϊράκι του πολέμου, με αφορμή το σχέδιο συγχώνευσης/απορρόφησης/συνέργειας του πανεπιστημίου Πατρών με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.
 
Για το θέμα έχουμε αναφερθεί και παλιότερα, καθώς και στην αντιπαράθεση που φαίνεται να υπάρχει μεταξύ των πρυτανικών αρχών και Κοσμητόρων, ιδίως του Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής κ. Δημήτρη Ματαρά, ο οποίος έχει εκφράσει δημόσια επανειλημμένα τη δυσφορία του, και αυτή των μελών της Σχολής από ότι φαίνεται, για τα διαμειβόμενα.
 
Τα πράγματα όμως φαίνεται πως πήραν νέα τροπή το Σάββατο, όταν και πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου και των πρυτανικών και κοσμητορικών αρχών, όταν, σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα του Κοσμήτορα, σε ερώτηση του προς τον υπουργό σχετικά με το πως θα αντιμετωπίσει πιθανή απόρριψη του σχεδίου από τη Σύγκλητο, απάντησε ότι θα προχωρήσει με πολιτική απόφαση, ενώ έκανε επίσης σαφές ότι, αν δεν προχωρήσει το σχέδιο, δεν πρόκειται να ιδρυθεί Νομική και Γεωπονική.
 
Αν όντως ισχύουν αυτά που αναφέρει ο Κοσμήτορας, τα οποία επηρεάζουν και εμάς, δείχνουν πως πέρα από την εμφανώς σταθερή προσήλωση του Υπουργού στην διατήρηση της Ακαδημαϊκότητας, όποιος αποφασίσει να συνομιλήσει με αυτόν για την επέκταση του ΔΠΘ, οι προτάσεις για την οποία έχουν ήδη σταλεί, δεν θα εκπλαγεί αν ακούσει πως πρέπει να σταματήσουμε τις αντιδράσεις για την 4η Νομική, για να δημιουργηθούν τα άλλα σχεδιαζόμενα τμήματα.
 
Βέβαια περιμένουμε και την απάντηση του υπουργού, για να δούμε τι διαμείφθηκε, αλλά κάτι μας λέει ότι θα μιλά για την ακαδημαϊκή κοινότητα, το διάλογο και τις αποφάσεις που θα ληφθούν συλλογικά, μιας και σχεδόν σε όλες τις ερωτήσεις, για τις διάφορες διεργασίες που γίνονται σε διάφορα ακαδημαϊκά ιδρύματα, απαντάει λίγο πολύ με τον ίδιο τρόπο. Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.