Στο Ξενια, καν’ το οπως η Καστορια

Απαρατήρητα

Στην παραχώρηση του Ξενία Καστοριάς στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ώστε αυτό να συνδεθεί και να αποτελέσει μέρος του παρακείμενου Βυζαντινού Μουσείου, προχώρησε η ΕΤΑΔ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε για την υπογραφή, «αποδίδεται στην τοπική κοινωνία της Καστοριάς και της Δυτικής Μακεδονίας ένα εμβληματικό κτήριο, σημείο αναφοράς της δεκαετίας του ’60 για την πόλη, αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Με τον τρόπο αυτό αξιοποιείται και αναδεικνύεται ένα ιστορικό ακίνητο του χαρτοφυλακίου της ΕΤΑΔ, δείγμα σημαντικής αρχιτεκτονικής, ενώ ικανοποιείται ένα διαχρονικό αίτημα του Δήμου Καστοριάς για την αξιοποίησή του»

Αν διαβάσατε τις γραμμές αυτές και σκεφτήκατε, ωραία ιδέα, μακάρι να γινόταν κάτι για το δικό μας Ξενία, δεν έχετε άδικο, αλλά πολύ φοβόμαστε πως θα χρειαστεί να περιμένετε για πολύ ακόμα.

Γιατί ιδέες, που σε αρκετές περιπτώσεις έχουν φτάσει μέχρι και την ΕΤΑΔ, για την αξιοποίηση του κτιρίου (το λέμε ευγενικά, μιας και από εδώ και πέρα θα έπρεπε να χρησιμοποιούμε τον όρο κουφάρι) έχουν υπάρξει πολλές, από το Δήμο Κομοτηνής, από πολίτες, και φανταζόμαστε πως αν η Περιφέρεια μυριζόταν παραχώρηση, θα έμπαινε και αυτή στο παιχνίδι.

Βέβαια στο δικό μας Ξενία, περιμένουμε τους επενδυτές, επειδή όμως δεν τους βλέπουμε να στριμώχνονται στην πόρτα, αν κρίνουμε από την άγνωστη τύχη του πρόσφατου διαγωνισμού, ίσως θα έπρεπε η ΕΤΑΔ να ξανασκεφτεί το σχέδιο.

Εκτός πια και αν θέλουν να το κάνουν πακέτο με το Κάμπινγκ Φαναρίου, το οποίο φημολογείται πως θέλουν να παραχωρήσουν, μήπως και κανένας τσιμπήσει. Απλώς να προσέχουν, γιατί έτσι όπως το πάνε, μέχρι να παραχωρηθεί το ξενοδοχείο θα έχουν μείνει μόνο τα θεμέλια…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.