Στο τρεξιμο…

Ξεκίνησε και επισήμως η προεκλογική περίοδος

Ξεκίνησε και επισήμως η προεκλογική περίοδος στην Ελλάδα, καθώς το περασμένο Σάββατο, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εισηγήθηκε στην ΠτΔ την λύση της βουλής και την  έναρξη της προεκλογικής περιόδου, που αμφότερα επιβεβαιώθηκαν την ίδια ημέρα με την θυροκόλληση του σχετικού προεδρικού διατάγματος, στο οποίο καταγράφεται η 21η Μαΐου ως ημερομηνία διεξαγωγής των εθνικών εκλογών, αλλά και η ημερομηνία της σύγκλησης της Βουλής με τη σύνθεση που θα προκύψει από τις κάλπες, που θα είναι η 1η Ιουνίου.

Και αν δεν νοιώσατε κάτι να άλλαξε στο έως τώρα διαμορφωθέν προεκλογικό κλίμα, μην ανησυχείτε καθώς η μόνη αλλαγή αφορά στο γεγονός ότι έπαψαν οι εν ενεργεία βουλευτές και έγιναν όλοι και όλες πλέον υποψήφιοι και υποψήφιες.

Κατά τα άλλα συνεχίζουμε ως είχαμε το τελευταίο διάστημα εμείς ως πολίτες και οι υποψήφιοι ως υποψήφιοι, ήτοι εμείς στο τρέξιμο επί της καθημερινότητας και οι έτεροι επί της «μάχης» της ψήφου.

Οι υποψήφιοι βουλευτές δεν είναι οι μοναδικοί οι οποίοι δεν αναμένεται να ξαποστάσουν έως και τις 21 Μαΐου τουλάχιστον, καθώς μπορεί οι αυτοδιοικητικές εκλογές να αργούν, ωστόσο οι επικεφαλής των συνδυασμών και τα επιτελεία τους τρέχουν και αυτοί για την καλύτερη δυνατή συμπλήρωση των ψηφοδελτιών τους, που θα πρέπει να είναι έτοιμα το αργότερο έως τα τέλη του Αυγούστου.

Μάλιστα σε ό,τι αφορά τους δεύτερους οι πληροφορίες μας λένε ότι σύντομα, αν όχι εντός της εβδομάδας, εντός των πρώτων ημερών του Μαΐου, επίκεινται ανακοινώσεις από τους υποψήφιους συνδυασμούς στον Δήμο Κομοτηνής, και όχι μόνο!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.