Στο Θερινο Σχολειο Fashion Revolution συμμετεχουν τα Θρακικα Εκκοκκιστηρια

18 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο επισκέφθηκαν την περιοχή και γνώρισαν το ελληνικό βαμβάκι

Η Fashion Revolution Greece, σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, διοργανώνει τον Ιούνιο (6-26/6) στην Ελλάδα το Fashion Revolution Summer School, ένα εκπαιδευτικό θερινό πρόγραμμα που εστιάζει στην ανάγκη αναμόρφωσης της παγκόσμιας βιομηχανίας μόδας και ένδυσης.

Το εν λόγω πρόγραμμα, το πρώτο στο είδος του που υλοποιείται στη χώρα μας, είναι μέρος ενός διεθνούς εκπαιδευτικού προγράμματος για την αειφόρο, βιώσιμη μόδα και την κυκλική οικονομία. Συμμετέχουν καθηγητές από γνωστά πανεπιστήμια, ινστιτούτα και εκπαιδευτικά ιδρύματα από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική και απευθύνεται καταρχάς σε πτυχιακούς φοιτητές αλλά και σε επαγγελματίες του κλάδου που αναζητούν γνώσεις, δεξιότητες και εργαλεία στοχεύοντας σε έναν «eco friendly» μετασχηματισμό της παγκόσμιας βιομηχανίας μόδας και ένδυσης έτσι ώστε «να σέβεται και να προστατεύει τους φυσικούς πόρους και το περιβάλλον αφενός, να βάζει τον άνθρωπο πάνω από την ανάπτυξη και το κέρδος αφετέρου».

Στο πλαίσιο του προγράμματος 18 άτομα που θέλουν να αποκτήσουν δεξιότητες και να εξοικειωθούν με τα εργαλεία της βιώσιμης και κυκλικής μόδας, ταξίδεψαν από όλο τον κόσμο για να συναντήσουν τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια και άλλες εταιρείες κλωστοϋφαντουργίας στην Ελλάδα.

Οι άνθρωποι των Θρακικών Εκκοκκιστηρίων ξενάγησαν τους συμμετέχοντες σε ένα χωράφι βαμβακιού, όπου είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για το βαμβάκι αλλά και να απαντήσουν σε τυχόν ερωτήσεις σχετικά με τις βιώσιμες γεωργικές πρακτικές που εφαρμόζονται. Αργότερα επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις των Εκκοκκιστηρίων και είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση για το ελληνικό βαμβάκι, το πρόγραμμα blockchain που τρέχει η εταιρεία με την BASF, καθώς και σκέψεις για το μέλλον του βαμβακιού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.