Στο τελος Αυγουστου το τελος της αγωνιας των υποψηφιων των πανελλαδικων

Απαρατήρητα

Το τέλος του μήνα, όπως διαφαίνεται, θα φέρει και το τέλος της αγωνίας των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς σύμφωνα με ρεπορτάζ που επικαλούνται πηγές του Υπουργείου Παιδείας η ανακοίνωση των βάσεων «μετατίθεται» μάλλον για τις 30 το μηνός και όχι στα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας ήτοι την 27η Αυγούστου.

Και αυτό λόγω της πολυπλοκότητας που δημιούργησε η εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής όχι μόνο στους υποψηφίους που θα μείνουν εκτός των ελληνικών ΑΕΙ αλλά και σε όσους έχουν επιβαρυνθεί το έργο των διασταυρώσεων των στοιχείων για την ανακοίνωση των βάσεων.

Πάντως το μόνο που μέχρι στιγμής θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο είναι οι χιλιάδες υποψήφιοι που θα μείνουν εκτός των τμημάτων που επιθυμούσαν, αλλά και η συρρίκνωση τμημάτων κυρίως των περιφερειακών πανεπιστημίων, όπου διαβάσαμε ότι αναμένεται να φτάσει ακόμα και τα 150 τμήματα.

Από το γεγονός δεν φαίνεται πως θα ξεφύγει και το ΔΠΘ η αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του οποίου Ζωή Γαβριηλίδου μιλώντας προ ημερών στον «ΠτΘ» είχε προαναγγείλει απώλειες λόγω της μη σωστής ή καλύτερα πλήρους εφαρμογής του μέτρου.

Και τότε πάντως η κ. Γαβριηλίδου είχε τονίσει πως σαφή συμπεράσματα θα εξαχθούν τον Σεπτέμβριο.

Εν αναμονή λοιπόν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.