Στο προγραμμα LOTUS το ΔΠΘ

Απαρατήρητα

Στο πρόγραμμα LOTUS που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα συμμετέχει το ΔΠΘ, το οποίο επιλέχθηκε όπως επισήμανε η αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων Ζωή Γαβριηλίδου σε ανάρτησή της κατόπιν των σχετικών ενεργειών της ΜΟΔΙΠ ΔΠΘ.

Το πρόγραμμα LOTUS έχει ως στόχο την αύξηση των ικανοτήτων και στη στρατηγική διαχείριση αλλαγών για τη μάθηση και τη διδασκαλία σε ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Ευρώπη, καθώς και την επαφή διαφόρων παραγόντων (υπουργεία, πανεπιστημιακές ενώσεις, φοιτητικές και ενώσεις προσωπικού κ.λπ.) για την υποστήριξη του μετασχηματισμού και της καινοτομίας στη μάθηση και τη διδασκαλία.

Συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ως πρωτοβουλία για την υποστήριξη της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης (EHEA και αναμένεται διαρκέσει έως τον Σεπτέμβριο του 2022.

Η κ.Γαβριηλίδου μοιράστηκε τα ευχάριστα νέα, γράφοντας χαρακτηριστικά:  «γιατί στο Δ.Π.Θ. η ποιότητα στη διδασκαλία δεν είναι απλά λόγια! Είναι στρατηγικός στόχος που τον υπηρετούμε με συνέπεια και συντονισμένες δράσεις (ίδρυση ΓΡΑΔΙΜ ΔΠΘ, αλληλοδιδακτικές ομάδες εργασίας για ισότητα και συμπερίληψη, εφαρμογή ερωτηματολογίων φοιτητοκεντρικής μάθησης, βιωματικά εργαστήρια, συμμετοχή της ΜΟΔΙΠ στην EUA) ενώ παράλληλα συμμετέχουμε στα ευρωπαϊκά fora που χαράσσουν στρατηγική».

«Αυτό είναι η καλύτερη απάντηση και το μεγαλύτερο όπλο μας σε σχέση με την πρόσφατη εφαρμογή των ΕΒΕ» κατέληξε η ίδια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.