Στο πνευμα των ημερων η νεα ποιητικη συλλογη του Χαρη Μιχαλοπουλου

Απαρατήρητα

Του Αγίου Βαλεντίνου σήμερα, με τον έρωτα σε κάθε του μορφή στο προσκήνιο. Για όσους ενδεχομένως βρίσκονται στο πνεύμα της ημέρας, αλλά δεν έχουν φροντίσει για ένα «ερωτικό» δώρο για τον ή την σύντροφό τους, η λύση έρχεται από τον επίκουρο καθηγητή Λατινικής Φιλολογίας του ΤΕΦ Χάρη Μιχαλόπουλο, η νέα ποιητική συλλογή του οποίου έκανε την εμφάνισή της στα βιβλιοπωλεία και της περιοχής μας λίγες ημέρες πριν.
 
Γεγονός διόλου τυχαίο καθότι όπως μαρτυρά και το όνομά της «Ανθολογία Λατινικής Ερωτικής Ποίησης» σε μετάφραση και σχόλια  Ανδρέα N. Μιχαλόπουλου και του Χάρη Μιχαλόπουλου, το περιεχόμενο είναι άκρως «ερωτικό».
 
Άλλωστε όπως επισημαίνεται ο έρωτας και οι ποικίλες εκφάνσεις του δεν έπαψαν ποτέ να βρίσκονται στο επίκεντρο του δημόσιου και του ιδιωτικού βίου της Ρώμης. Η λατινική ερωτική ποίηση είναι γεμάτη πολυχρωμία, εκπλήξεις, ανατροπές και αντινομίες. Τη διακρίνει φαντασία, ευαισθησία, τόλμη, ειρωνεία και, όχι σπάνια, καυστικό χιούμορ.
 
Έτσι λοιπόν, προστίθεται στην προτεινόμενη λίστα δώρων που μπορεί να κάνει κάποιος ή κάποια να κάνει στον ή στην σύντροφό του η «Ανθολογία Λατινικής Ερωτικής Ποίησης» , ένα έργο που απευθύνεται σε κάθε αναγνώστη που επιθυμεί να γνωρίσει τη λατινική ποίηση, αλλά και σε εκείνον που θέλει να διευρύνει τη γνωριμία του με αυτήν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.