Στο περιοδικο POETIX φιλοξενουνται ποιηματα του συμπολιτη μας Μαρκου Τραιτορακη

Συμμετέχει στο 30ο τεύχος με 9 ποιήματα

Ποιήματα του Ροδοπίτη Μάρκου Τραϊτοράκη φιλοξενεί το 30ο τεύχος του περιοδικού POETIX. Το περιοδικό που είναι αφιερωμένο στην Ποίηση, τα Ποιήματα και τους Ποιητές φιλοξενεί στις σελίδες του 9 ποιήματα του συμπολίτη μας.

Στην ύλη του 30ου τεύχους του περιοδικό περιλαμβάνονται επίσης, η μετάφραση μέρους της Ιλιάδας του Ομήρου από τον Γιώργο Μπλάνα, τα ποιήματα του Παλαιστίνιου Μοσάμπ Αμπού Τόχα και την συνέντευξη της Αν Κάρσον.

Πιο αναλυτικά στις σελίδες Miscellanea γράφουν οι Anne Boyer, Λίνα Στεφάνου και Ντίνος Σιώτης ενώ αναδημοσιεύονται ποιήματα από πρόσφατες συλλογές των Δημήτρη Αγγελή, Γιάννη Αλεξανδρόπουλου, Γιάννη Ανδρουλιδάκη, Αντωνίας Απέργη, Χρήστου Βαλαβανίδη, Δημήτρη Δασκαλόπουλου, Έφης Κατσουρού, Αγγελικής Κορρέ, Πάνου Κυπαρίσση, Κλεοπάτρας Λυμπέρη, Παυλίνας Μάρβιν, Γιώργου Μπλάνα, Χρίστου Παπαγεωργίου, Σταμάτη Πολενάκη, Γεωργίας Πολυκανδριώτη, Θανάση Τριαρίδη, Γιάννη Υφαντή και Νάντης Χατζηγεωργίου.

Στις σελίδες «Η Ποίηση» για τέσσερις ποιητικές συλλογές γράφουν ο Χρίστος Παπαγεωργίου (Ειρήνη Ρηνιώτη), ο Παναγιώτης Βούζης (Κλεοπάτρα Λυμπέρη), ο Ντίνος Σιώτης (Αγγελική Κορρέ) και η Ευσταθία Δήμου (Γιάννης Τζανετάκης).

Στις σελίδες «Τα Ποιήματα» ο Γιώργος Μπλάνας μεταφράζει μέρος από την Ιλιάδα του Ομήρου, ενώ με ποιήματά τους για πρώτη φορά στα ελληνικά παρουσιάζονται ο Παλαιστίνιος Mosab Abu Toha (μτφρ. Πέρσα Κουμούτση και Βασίλης Ρούβαλης), η Ινδιάνα απ’ την Οκλαχόμα Joy Harjo (μτφρ. Χρήστος Αγγελακόπουλος), η Αφροαμερικανίδα των αρχών του περασμένου αιώνα Gwendolyn Bennett (μτφρ. Χρήστος Αγγελακόπουλος), ο Ινδός Syam Sudhakar (μτφρ. Ντ. Σ.), ο Αργεντινός Guilermo Eduardo Pilía (μτφρ. Γιώργος Κεντρωτής) και η Βραζιλιάνα Rosalie Gallo y Sanches (μτφρ. Τζίνα Καρβουνάκη). Την Ελλάδα εκπροσωπούν οι Αλεξάνδρα Μπακονίκα, Μαρία Δαλαμήτρου, Γεράσιμος Ρομποτής, Μάρκος Σκέμπης, Σταμάτης Πολενάκης και Μάρκος Τραϊτοράκης.

Τέλος στις σελίδες «Οι Ποιητές» η Κλεοπάτρα Λυμπέρη συνομιλεί με την Σόνια Ζαχαράτου, η Anne Carson συνομιλεί με την Dinitia Smith και ο Ντίνος Σιώτης γράφει για τον Γιώργο Σεφέρη και τη γενιά του ’70.

Για οπουδήποτε στην Ελλάδα τηλεφωνείστε στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σας και παραγγείλετέ το. Μπορεί να το βρει από τις Εκδόσεις Εικοστού Πρώτου, Ζαλόγγου 9, Αθήνα, Τηλ. 210.3800.520 που έχει την διανομή του περιοδικού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.