Στο λιμανι της Καβαλας η βοηθεια για τους προσφυγες

Την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, που το τελευταίο διάστημα ξεριζωμένοι από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τη φτώχεια, εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους και προσπαθούν κατά χιλιάδες να φτάσουν μέσα από την Ελλάδα σε χώρες της Ευρώπης, εξέφρασαν σε πρόσφατη εκδήλωση που διοργάνωσαν ο  Σύλλογος Γυναικών ν. Ροδόπης (μέλος της Ο.Γ.Ε),  η  Επιτροπή Ειρήνης ν. Ροδόπης,  η  επιτροπή Λαϊκής Αλληλεγγύης Κομοτηνής και το  Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ).
 
Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη. Μαζεύτηκαν πάρα πολλά τρόφιμα και χειμωνιάτικα ρούχα το ίδιο βράδυ της εκδήλωσης αλλά και τις επόμενες μέρες, τα οποία το απόγευμα του Σαββάτου 14/11/2015, ο Σύλλογος Γυναικών ν. Ροδόπης  (μέλος της ΟΓΕ) και η επιτροπή Ειρήνης Ν. Ροδόπης, βρέθηκαν στο λιμάνι της Καβάλας  και τα παρέδωσαν στους πρόσφυγες, προκειμένου να καλύψουν ορισμένες από τις πιεστικές ανάγκες τους.
 
Δοθείσης ευκαιρίας να σημειωθεί πως όπως πληροφορούμαστε δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις εκείνες που σύλλογοι ή και ιδιώτες με προσωπικές τους πρωτοβουλίες αποστέλλουν από την Κομοτηνή ή μεταβαίνουν οι ίδιοι στο λιμάνι της Καβάλας ώστε να παραδώσουν τρόφιμα και διάφορα είδη που συγκέντρωσαν για τους πρόσφυγες ή ετοιμάζουν μερίδες φαγητού που δίνουν στους πρόσφυγες με την άφιξή τους στο λιμάνι.
 
Και όλα αυτά αθόρυβα, όπως συμβαίνουν όλα τα σπουδαία πράγματα σε αυτή τη ζωή… Χ.Λ.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.