Στο ιδιο εργο θεατες…στο Αλσος της Νυμφαιας

Σκουπίδια, σπασμένοι κάδοι συνθέτουν για ακόμα μια φορά την εικόνα

Για πολλοστή φορά συμπολίτης μας, όπως έχουν κάνει αντίστοιχα δεκάδες και κατά το παρελθόν, ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media φωτογραφίες από την «επέλαση» των πολιτών, ως άλλοι «βάρβαροι» στο Άλσος της Νυμφαίας.

«Επέλαση» και χωρίς εισαγωγικά μιας και όπως δείχνουν και οι εικόνες μόνο ως τέτοια θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η εικόνα των πεταμένων σκουπιδιών και των σπασμένων κάδων, που καθόλου φυσικά αρμονικά με το τριγύρω περιβάλλον δεν δένουν.

Εικόνες που όπως επισήμανε και ο ίδιος ο συμπολίτης μας, αποδεικνύουν πως «η παιδεία και η ευαισθησία πολλών συμπολιτών μας ως προς την καθαριότητα για το περιβάλλον περιορίζεται στους τέσσερις τοίχους των σπιτιών τους».

Για να επισημάνει επίσης ο ίδιος πως ανεξαρτήτως ευθυνών για την συντήρηση και την καθαριότητα, «κάτι πρέπει να γίνει».

Εντυπωσιακές οι εικόνες για ακόμα μία φορά, ειδικά αν σκεφτεί κανείς την θέρμη που ως κοινωνία επιδεικνύουμε, ή τουλάχιστον μια μεγάλη πλειοψηφία, στα σχόλια κάτω από σχετικά ρεπορτάζ είτε για την ευθύνη της καθαριότητας, είτε για τις τρύπες στον δρόμο και την αναγκαιότητα ασφαλτόστρωσης κτλ.

Και σαφώς ουδεμία σχέση το μεν με το δε καθώς ένα πολίτης δεν μπορεί να λάβει απλώς την πρωτοβουλία για να ασφαλτοστρώσει έναν δρόμο, αλλά αντίστοιχα και το «έργο» της καθαριότητας και του σεβασμού του περιβάλλοντος δεν μπορεί να είναι μόνο των αρχών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.