Στο ελεος…

Από τις πυρκαγιές στις πλημμύρες

Το έχουμε γράψει και δυστυχώς επαναλαμβανόμαστε συνεχώς μάλλον τον τελευταίο καιρό αλλά η φράση αυτή εκφράζει τα ειλικρινή μας συναισθήματα για τα όσα συμβαίνουν.

Δεν έχουμε καν συνέλθει από το «πέρασμα» των πυρκαγιών στην περιοχή μας, άλλωστε ούτε δύο 24ωρα δεν μετράμε από την έως τώρα τουλάχιστον λήξη του συναγερμού και στον γειτονικό Έβρο, και βλέπουμε στις οθόνες μας τα όσα διαμείβονται σε μια άλλη επίσης πυρόπληκτη περιοχή αυτή του Βόλου, ευρύτερα της Μαγνησίας, των Σποράδων και και και…που στην κυριολεξία πνίγηκε άνθρωπος και μαίνονται οι καταστροφές αυτή τη φορά από τις πλημμύρες του φαινομένου Daniel. Με ό,τι επίσης ακολουθεί αυτών, έως και απαγόρευση κυκλοφορίας που επιβλήθηκε, αγνοούμενους, εγκλωβισμένους πολίτες σε περιοχές του Πηλίου και και και…

Δεν μένει τίποτα άλλο πραγματικά, ούτε καν τα απαραίτητα αντανακλαστικά να επιδείξουμε πέραν της παραδοχής για πολλοστή φορά πως το κράτος δεν είναι σε θέση να κάνει τίποτα σε ό,τι αφορά την προστασία των πολιτών του.

Σαν αεροπλάνο στον αυτόματο πιλότο που παρασύρει τα πάντα στο πέρασμά του, στο έλεος Θεού, ανθρώπων, φυσικών φαινομένων, καταστροφών…στο έλεος γενικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.