Στο Δημο Δραμας δεν περιμενουν την αντιπολιτευση για απολογισμους

Ίσως ήρθε η ώρα να αλλάξουμε λίγο το παράδειγμα, και να μιμηθούμε άλλους αυτοδιοικητικούς

Συνέντευξη Τύπου με θέμα τα πεπραγμένα των 100 πρώτων ημερών διοίκησης της Δημοτικής Αρχής παραχώρησε ο Δήμαρχος Δράμας, κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, που αναφέρθηκε ξεχωριστά σε κάθε τομέα διοίκησης, επισημαίνοντας τις ενέργειες που έχουν ξεκινήσει και τα αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί.

Είναι αλήθεια πως ο κ. Παπαδόπουλος έχει μπει ζεστά στην θητεία του, αν και ομολογουμένως έχει εμπειρία στην διοίκηση, ως Αντιπεριφερειάρχης Δράμας. Βέβαια είμαστε σίγουροι πως θα ακούσει γκρίνια από την αντιπολίτευση γιατί ο απολογισμός έγινε εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, παρόλο που σίγουρα θα έχει έτοιμες απαντήσεις για αυτό, όσο αφορά το θεσμικό του πράγματος (απολογισμός συνήθως γίνεται μετά την ολοκλήρωση του ημερολογιακού έτους, ή αν βρισκόμαστε στο Δήμο Κομοτηνής, μια φορά μέσα στη θητεία και αυτό αν είμαστε τυχεροί).

Στην περιοχή μας τα πράγματα είναι λίγο συγκεχυμένα, αν και η αλήθεια είναι πως τουλάχιστον στο Δήμο Μαρωνείας Σαπών, έγινε ένας άτυπος απολογισμός από το Δήμαρχο κ. Απόστολο Ιωάννου κατά την τελευταία ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας.

Ο δε Δήμαρχος Ιάσμου κ. Τζανέρ Ιμάμ είχε και αυτός αναφερθεί στην πρόθεση να πραγματοποιήσει ένα απολογισμό, σε μορφή συνέντευξης τύπου, μετά τις 100 μέρες, όμως προς το παρόν αυτός δεν έχει γίνει, ενώ στο Δήμο Αρριανών, όπου καμία δράση του Δήμου δεν είναι πολύ μικρή για να μην αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα πρέπει να περιμένουμε.

Και έτσι φτάνουμε στο Δήμο Κομοτηνής, που όπως αναφέραμε και παραπάνω, υπάρχει, ακόμα από την εποχή Πετρίδη, μια αντιπάθεια προς τους απολογισμούς, παρόλο που, για να μην είμαστε άδικοι, αυτή δεν επεκτείνεται στα ερωτήματα της αντιπολίτευσης.

Για αυτό άλλωστε είχαμε προβλέψει, σε ανύποπτο χρόνο, και την «αφλογιστία» στις ειδικές συνεδριάσεις λογοδοσίας, μιας και μέχρι τώρα, στα τακτικά Δημοτικά συμβούλια, τίθονταν ερωτήματα, και η δημοτική αρχή τα απαντούσε άμεσα, ή σε επόμενη συνεδρίαση, αν αυτό δεν ήταν δυνατό.

Επειδή όμως την ραστώνη όσο αφορά την συνεδρίαση λογοδοσίας, την έχουμε παρατηρήσει και στις τακτικές συνεδριάσεις, ίσως ήρθε η ώρα να αλλάξουμε λίγο το παράδειγμα, και να μιμηθούμε άλλους αυτοδιοικητικούς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.