Στο χερι μας να κρατησουμε το παρτι μοτοσικλετιστων στον Ιμερο

Το ευρύτερο ζήτημα της ανάδειξης της παραλιακής ζώνης της Ροδόπης, ανέδειξαν τα όσα ακολούθησαν της ακύρωσης του πάρτι μοτοσικλετιστών στον Ίμερο

Το ευρύτερο ζήτημα της ανάδειξης και αξιοποίησης της παραλιακής ζώνης της Ροδόπης, και πιο συγκεκριμένα του Ιμέρου, ανέδειξαν τα όσα ακολούθησαν της ακύρωσης του πάρτι μοτοσικλετιστών που θα λάμβανε χώρα στην παραλία του Ιμέρου.

Να θυμίσουμε πως το πάρτι που διοργάνωναν οι Macedonian Warriors Hellas Kavala Chopper Club, ήταν προγραμματισμένο για τις 1-7 Αυγούστου, με την προετοιμασία του να έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες, με μέλη της ομάδας να πραγματοποιούν και εργασίες καθαρισμού και προετοιμασίας του χώρου.

Όμως τελικά δεν επιτράπηκε να τοποθετηθούν σκηνές στο άλσος που βρίσκεται δίπλα στο τουριστικό, καθιστώντας ουσιαστικά αδύνατη την διεξαγωγή της διοργάνωσης στην οποία αναμενόταν περίπου 5.000 επισκέπτες.

Μάλιστα όπως τόνισαν μέλη του Συλλόγου, που συμμετείχαν σε διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Ιουλίου στο χώρο, πολλοί από τους συμμετέχοντες θα ερχόταν από το εξωτερικό, με κάποιους μάλιστα, επειδή είχαν έρθει ήδη στην χώρα μας, να ανακατευθύνονται προς την Χαλκιδική.

Στην διαμαρτυρία βρέθηκαν και κάτοικοι του Ιμέρου, αλλά και ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος, με το γαϊτανάκι των ευθυνών να κάνει τον κύκλο του, αλλά τελικά το αποτέλεσμα να είναι ίδιο: να μην γίνει η διοργάνωση.

Φυσικά όπως κάθε φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, οι θεωρίες συνωμοσίας ακολουθούν κατά πόδας, και πιστέψτε μας, πολλές από αυτές ακούστηκαν κατά τη διαμαρτυρία.

Εμείς πάντως θέλουμε να σταθούμε σε δύο σημεία. Το ένα είναι το γεγονός ότι, όπως μας τόνισαν από το Σύλλογο, οι προηγούμενές τους συναντήσεις είχαν γίνει, σε παρόμοια δασική έκταση, τόσο στην Ασπροβάλτα, όσο και στην Καρβάλη, χωρίς να συναντήσουν κανένα αντίστοιχο πρόβλημα με τις άδειες.

Άλλωστε επέλεξαν τον Ίμερο, θεωρώντας πως μπορεί να σηκώσει την αυξημένη προέλευση των συμμετεχόντων, σε ένα περιβάλλον στο οποίο θα ήθελαν να μείνουν και να παραθερίσουν.

Ο Σύλλογος θέλει να πραγματοποιήσει την συνάντηση του χρόνου, στον ίδιο χώρο, ή σε παρακείμενη έκταση, έχοντας μάλιστα ζητήσει από το Δήμο την παραχώρηση της ώστε να μπορέσει να την διαμορφώσει κατάλληλα, ακόμα και με φυτεύσεις δέντρων, ώστε η συνάντηση αυτή να βρει σπίτι και να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο τα επόμενα χρόνια, αρκεί φυσικά, να δοθούν οι άδειες από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, κάτι που βρήκαν πως είναι πιο δύσκολο στην περιοχή μας, από άλλες στη Βόρεια Ελλάδα.

Και αυτό μας φέρνει στο δεύτερο σημείο: Αν δεν υπάρξει η κατάλληλη μέριμνα, και εκτεθούν για δεύτερη χρονιά, είναι σίγουρο πως δεν θα έρθουν και τρίτη. Ήδη, όπως τόνισαν από το Σύλλογο, από την Παρασκευή 29 Ιουλίου, όταν ακόμα πάλευαν να δουν αν θα μπορέσει να γίνει τελικά η συνάντηση στον Ίμερο, δέχτηκαν κρούσεις από δομές, μία τουλάχιστον από τη Ροδόπη και μία από τον Έβρο, που προσφέρθηκαν να φιλοξενήσουν την συνάντηση. Μια εξέλιξη που από μόνη της μπορεί να δημιουργήσει σενάρια συνωμοσίας, αλλά στην βάση της, δείχνει πως είναι πολύ εύκολο αυτή η προσπάθεια, που θα αναδείξει την περιοχή, να χαθεί. Και πως για να την κρατήσουν, χρειάζεται πολλή δουλειά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.