Στο αναπτυξιακο προγραμμα των Special Olympics Hellas εντασσεται η Κομοτηνη

Σύμφωνο συνεργασίας θα υπογράψουν Δήμος και Σύλλογος «Αγίων Θεοδώρων» με τον Οργανισμό

Στις 18 – 19 Απριλίου 2022, η Ομάδα των Special Olympics Hellas θα έχει τη χαρά να ταξιδέψει στην Κομοτηνή, για να ιδρύσει Τοπικό Πρόγραμμα Special Olympics για τα άτομα με νοητική αναπηρία της περιοχής. Η Κομοτηνή αποτελεί τον 14ο σταθμό του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Special Olympics Hellas, που υλοποιείται με την αμέριστη υποστήριξη και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Το Τοπικό Πρόγραμμα Special Olympics Κομοτηνής θα εγκαινιαστεί με την υπογραφή της Συμφωνίας Συνεργασίας του Προέδρου των Special Olympics Hellas, Πρέσβυ ε.τ. κ. Διονυσίου Κοδέλλα, με τον Δήμαρχο Κομοτηνής, κ. Γιάννη Γκαράνη, τη Μ. Δευτέρα 18 Απριλίου, και ώρα 12:00, στην Τσανάκλειο Σχολή.

Με την υπογραφή, θα ξεκινήσουν προπονητικά προγράμματα στα αθλήματα: bowling, badminton, αναρρίχηση, και θα δοθούν ευκαιρίες συμμετοχής σε αγώνες και αθλητικές δράσεις τοπικής, πανελλήνιας και παγκόσμιας εμβέλειας, για τα άτομα με νοητική αναπηρία που κατοικούν στην περιοχή. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα στην προσπάθεια ενεργοποίησης, εξέλιξης και ένταξης των ατόμων με νοητική αναπηρία στην τοπική κοινωνία, σε κλίμα αποδοχής και σεβασμού. 

Επιπλέον, τα Special Olympics Hellas θα υπογράψουν Συμφωνητικό Συνεργασίας και με την κ. Αναστασία Λιβεριάδου, Πρόεδρο του Συλλόγου Μέριμνας ΑΜΕΑ Νοητικής Υστέρησης Νομού Ροδόπης «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ».

Κατά τη διάρκεια του διημέρου, η Ομάδα θα έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί στις αθλητικές εγκαταστάσεις της περιοχής, όπου θα πραγματοποιούνται οι προπονήσεις, θα ξεναγηθεί στα Επαγγελματικά Εργαστήρια «Αξίζω» Ι.Κ.Ε και στο Κ.Δ.Η.Φ του Συλλόγου Μέριμνας ΑμεΑ ‘’ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ’ και θα έχει τη χαρά να παρακολουθήσει από κοντά αθλητικές δραστηριότητες ωφελούμενων του Συλλόγου Μέριμνας.

Τα Special Olympics Hellas, που ανήκουν στο Παγκόσμιο Κίνημα των Special Olympics, εδώ και 34 χρόνια συνεχίζουν απρόσκοπτα τον αγώνα για την ένταξη των ατόμων με νοητική αναπηρία στον αθλητισμό και στην κοινωνία, μέσα από πολυάριθμα καινοτόμα αθλητικά, εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα. Προγράμματα, τα οποία αγκαλιάζουν τους αθλητές των Special Olympics και τις οικογένειές τους, αποδεικνύοντας ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν υπάρχει η θέληση και η δύναμη της ψυχής. 

Ένα από αυτά τα προγράμματα είναι και το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα, το οποίο έχει 3ετή διάρκεια και στοχεύει στην επέκταση των προπονητικών προγραμμάτων και των αγωνιστικών δυνατοτήτων και στην ένταξη ακόμα περισσότερων ατόμων με νοητική αναπηρία, σε 21 επιπλέον πόλεις της Ελλάδας, με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Προγράμματος τα Special Olympics Hellas έχουν ήδη ιδρύσει προπονητικά προγράμματα στην Άρτα, Κάλυμνος, Καστοριά, Κως, Λευκάδα, Σκιάθος, Σύρος, Τρίκαλα, Καλαμάτα, Ιωάννινα, Σπάρτη, Κοζάνη, Τρίπολη… και τώρα και στην Κομοτηνή!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.