Στο 3ο Διαδικτυακο Μαθηματικο Μαθητικο Φεστιβαλ συμμετεχει το Μειονοτικο Γυμνασιο Λυκειο Κομοτηνης

Οι μαθητές του δημιούργησαν βίντεο με τίτλο «Πυθαγόρειο θεώρημα μετά μουσικής»

Με ένα βίντεο με τίτλο «Πυθαγόρειο θεώρημα μετά μουσικής» συμμετέχει το Μειονοτικό Γυμνάσιο Λύκειο Κομοτηνής στο 3ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό μαθητικό Μαθηματικό Φεστιβάλ, που θα λάβει χώρα στις 5 και 6 Απριλίου.

Το Φεστιβάλ θα φιλοξενήσει ομιλητές διεθνούς φήμης, με αναγνωρισμένο επιστημονικό έργο. Οι εργασίες του, ομιλίες και συνεντεύξεις με άτομα-πρότυπα των επιστημών και της κοινωνίας, δρώμενα και η ενεργός συμμετοχή των μαθητών σε αυτά αλλά και επίλυση γρίφων στοχεύουν στη διαμόρφωση θετικής διάθεσης και στάσης στην διαδικασία μάθησης των μαθηματικών.

Τίτλος και σύνθημα του φετινού φεστιβάλ είναι “Math is everywhere” «τα μαθηματικά είναι παντού», με σκοπό τη γνωριμία των μαθητών με τον κόσμο των μαθηματικών που βρίσκονται γύρω μας και υπεισέρχονται σε κάθε δραστηριότητά μας, μέσα από διαφορετικούς δρόμους και από διαφορετικές οπτικές γωνίες.

Για τη συμμετοχή οι μαθητές του Σχολείου δημιούργησαν ένα βίντεο, το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=bH4YEwJZuAM

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.