Στο 11ο Δημοτικο Σχολειο Κομοτηνης επιθυμουν να δωσουν χαρα «με ενα ποδηλατο»

Απαρατήρητα

Πολλάκις στο παρελθόν έχει αποδειχτεί ότι ο χώρος της εκπαίδευσης «γεννά» και τις καλύτερες πρωτοβουλίες.

Μία ακόμα τέτοια πρωτοβουλία έλαβαν τα μέλη του 11ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής, που αποφάσισαν την υλοποίηση της δράσης «Δίνω χαρά μ’ ένα ποδήλατο».

Αφορμή για την πρωτοβουλία αυτή στάθηκε η χθεσινή, Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, που έδωσε την ιδέα της δράσης που έχει ως στόχο να μοιράσει χαρά.

Συγκεκριμένα η δράση αφορά στην ανάπτυξη σχετικών με την χρήση του ποδηλάτου δράσεων, παράλληλα με τις ενδοσχολικές δραστηριότητες των μικρών μαθητών και μαθητριών.

Μάλιστα για τον σκοπό αυτόν απευθύνουν κάλεσμα σε όποιον διαθέτει παιδικά ποδήλατα που δεν χρησιμοποιούνται και το επιθυμούν να τα διαθέσουν στο 11ο δημοτικό, οι εκπαιδευτικοί και το διοικητικό προσωπικό του οποίου θα φροντίσουν για την διάθεσή τους, αφού αποκατασταθούν από επαγγελματίες της πόλης, σε παιδιά που όπως επισημαίνουν «το στερούνται».

Απώτερος στόχος να μοιράσουν χαμόγελα όπως επισημαίνουν και συνοδεύουν την ανακοίνωση της δράσης με ένα σκίτσο του αμερικανού γελοιογράφου και δημιουργού του πλέον αγαπημένου Snoopy «Η ζωή είναι σαν ποδήλατο με δέκα ταχύτητες. Οι περισσότεροι από μας έχουμε ταχύτητες που δεν χρησιμοποιούμε ποτέ».

Μπράβο για την πρωτοβουλία!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.