Στις Σαπες μαλωνουν για τις κατεδαφισεις

Καταγγελίες από την παράταξη της Ανεξάρτητης Κοινωνίας Πολιτών για εργασίες που έγιναν σε οίκημα

Φαίνεται να έγιναν για την άρση της επικινδυνότητας του κτίσματος που κινδύνευε με κατάρρευση

Βαριές κατηγορίες προς τη Διοίκηση του Δήμου Μαρωνείας Σαπών απευθύνει η παράταξη Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών, με αφορμή μια κατεδάφιση οικίας εντός των Σαπών, την Τρίτη 18 Ιανουαρίου.

Σε αυτή έχουν φωτογραφίες της κατεδάφισης, η οποία, όπως ισχυρίζονται, έγινε με μηχανήματα έργου του Δήμου, ρωτώντας πόσο κόστισε η κατεδάφιση, και αν υπήρξε αυτοψία.

Συνεχίζοντας, χαρακτηρίζουν παράδοξο να δεσμεύονται μηχανήματα έργου ιδιοκτησίας του Δήμου για την κατεδάφιση, όταν νοικιασμένα οχήματα ασχολούνταν με την αποκατάσταση βλάβης στους Ασκητές, τονίζοντας πως περιμένουν απαντήσεις «Για να μην  αιωρούνται εντυπώσεις αδιαφάνειας λόγω των σοβαρών υπονοιών και ισχυρών ενδείξεων για κακοδιοίκηση και εξυπηρέτηση συμφερόντων μέσω του Δήμου μας»

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση προχώρησε στις εργασίες αυτές γιατί το κτίριο, το οποίο είναι εγκαταλελειμμένο για δεκαετίες, με τον ιδιοκτήτη του να κατοικεί πλέον μόνιμα στην Αθήνα, και χρειάστηκε να γίνουν παρεμβάσεις ώστε να μην είναι επικίνδυνο για τους περαστικούς.

Ολόκληρη η ανάρτηση έχει ως εξής:

«Αγαπάμε τον τόπο μας. Τον φροντίζουμε και επιθυμούμε να συμμετέχουμε ενεργά σε όσα συμβαίνουν γύρω μας. Μια από τις πολύ σημαντικές υπηρεσίες που μπορούμε να προσφέρουμε, είναι να στηρίζουμε και να αναδεικνύουμε σωστές πρωτοβουλίες και ωφέλιμες παρεμβάσεις, ενέργειες με θετικό αποτύπωμα. Να μην προκαλούμε περιττά εμπόδια στη δραστηριότητα του Δήμου  με μοναδικό κριτήριο την ανάγκη αντιπολίτευσης. Και βέβαια, να ασκούμε εποικοδομητική, σοβαρή και εύστοχη κριτική για τα κακώς κείμενα που εντοπίζουμε, άμεσα. Με γνήσιο ενδιαφέρον για το καλό κάθε οικισμού.

Δεν μπορούμε να μείνουμε συνεπώς απαθείς όταν διαπιστώνουμε ότι στις 18 Ιανουαρίου, προχθές, σε ακατοίκητο σπίτι των Σαπών, κοντά στο αστυνομικό τμήμα εμφανίστηκε η παρακάτω εικόνα, στο τέλος της ανάρτησης.

Τα ερωτήματα που δημιουργήθηκαν πολλά και εύλογα:

-Με ποια συγκεκριμένη αρμόδια διαδικασία τα μηχανήματα έργου του Δήμου μας, με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών, προέβησαν στην κατεδάφιση και αποκομιδή των μπάζων από το συγκεκριμένο οίκημα;

-Πόσο κόστισε η ειδική αυτή παρέμβαση και ποιος πλήρωσε (αν πλήρωσε…) το λογαριασμό;

-Υπήρξε άραγε σχετική αυτοψία και έγκριση για την εν λόγω κατεδάφιση και ποιος την έκανε αν υπάρχει;

-Δεν είναι τουλάχιστον παράδοξο να δεσμεύονται μηχανήματα έργου ιδιοκτησίας του Δήμου μας για τη συγκεκριμένη επιχείρηση ενώ ταυτόχρονα ο Δήμος μίσθωνε ιδιωτικό μηχάνημα για αποκατάσταση προγραμματισμένης βλάβης στο κεντρικό δίκτυο ύδρευσης στους Ασκητές; Υπάρχει κάποια διευκρίνιση – απάντηση για αυτό;

Περιμένουμε καλοπροαίρετα κάποιες απαντήσεις από τους αρμόδιους για όλα αυτά. Άμεσα. Για να μην  αιωρούνται εντυπώσεις αδιαφάνειας λόγω των σοβαρών υπονοιών και ισχυρών ενδείξεων για κακοδιοίκηση και εξυπηρέτηση συμφερόντων μέσω του Δήμου μας. Δεν πρέπει να αφήσουμε τέτοια φαινόμενα να εδραιώνονται ως πάγια τακτική που αποκαρδιώνει τους πολίτες. Μια τακτική που ενισχύει την απογοήτευση από τη γενικότερη απαξίωση διαδικασιών ελέγχου, λογοδοσίας και ανάπτυξης επιχειρημάτων όπως μαρτυρά η μη διεξαγωγή δια ζώσης Δημοτικού Συμβουλίου εδώ και 22 μήνες»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.