Στις εδρες Ελληνικων Σπουδων σε ολο τον κοσμο αφιερωμενο το νεο τευχος του «Academia»

Απαρατήρητα

Μία πολύ ενδιαφέρουσα διοργάνωση ανοίγει σήμερα τις πόρτες της από την Σχολή Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, με αφορμή την επιτιμοποίηση του Καθηγητή Ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου της Γρανάδας και Διευθυντή του Κέντρου Βυζαντινών, Νεοελληνικών και Κυπριακών Σπουδών, κ. Μόσχου Μορφακίδη Φυλακτού.
 
Το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Έδρες Νεοελληνικών Σπουδών στην Ευρώπη: Παρόν, παρελθόν και μέλλον» θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή, το διήμερο 7 και 8 Νοεμβρίου, σε διοργάνωση της Σχολής και του και του Δ.ΠΜΣ-«Εξειδίκευση στις Τ.Π.Ε. και Ειδική Αγωγή: Ψυχοπαιδαγωγική της Ένταξης», φιλοξενώντας πλήθος εκπροσώπων των εδρών ελληνικών σπουδών του εξωτερικού, που σύμφωνα με τα όσα καταθέτει σήμερα στις σελίδες του «ΠτΘ» η Επίκουρη Καθηγήτρια Γλωσσολογίας κ. Μαρία Μητσιάκη αγγίζουν περίπου τις 100.
 
«Προάγγελο» όμως του Συνεδρίου αυτού αποτελεί το νέο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού “Academia” που αναρτήθηκε χθες, Τρίτη, και είναι αφιερωμένο στις Έδρες Ελληνικών Σπουδών στην αλλοδαπή.
 
O τόμος όπως μας ενημέρωσε με σχετική της ανάρτηση η αντιπρύτανης του ΔΠΘ κ. Ζωή Γαβριηλίδου «προέκυψε από μια εξαιρετική ιδέα του Γιώργου Σταμέλου και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το hepnet και το Εργαστήριο Γλωσσολογίας ΤΕΦ – ΔΠΘ “+ΜορΦωΣη”».
 
Προσφέροντάς μας απλώς έναν ακόμα λόγο για να το «φυλλομετρήσουμε».
 
Αναζητήστε το εδώ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.