Στην Ξανθη για τα γυρισματα της νεας του σειρας ο Μανουσος Μανουσακης

Απαρατήρητα

Στην Ξάνθη αναμένεται να βρεθεί ο γνωστός σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης το επόμενο διάστημα για τα γυρίσματα της νέας σειράς της δημόσιας τηλεόρασης με σκοπό τη μεταφορά γνωστών διηγημάτων στη μικρή οθόνη.

Ο σκηνοθέτης ο οποίος όπως αποδεικνύεται αγαπά τα Θρακικά εδάφη επέλεξε την Ξάνθη για τα γυρίσματα της μίνι σειράς «Ποίος ήτον ο φονεύς του αδελφού μου» που βασίζεται στο κλασικό διήγημα του Θρακιώτη, Γεώργιου Βιζυηνού.

Μάλιστα σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Σαββατοκύριακο, αποκάλυψε πως τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν σε λίγες ημέρες.

Η σειρά θα αποτελεί μέρος τριών συνολικά μίνι σειρών οι οποίες θα αποτελούνται από τέσσερα επεισόδια έκαστη και έχουν ως εξής:

1. «Βαρδιάνος στα Σπόρκα»,του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, ένα διήγημα που αντανακλά την περίοδο πανδημίας χολέρας, η οποία ξέσπασε το 1862 στην Ευρώπη,

2. « Ποίος ήτον ο φονεύς του αδερφού μου», του Γεώργιου Βιζυηνού,

3.Διήγημα βασισμένο στις «Κρίσιμες Στιγμές», της Γαλάτειας Καζαντζάκη.

Επί της σειράς μάλιστα ο Σύλλογος Ποντίων Ξάνθης εξέδωσε σχετική ανακοίνωση προκειμένου να στηρίξει την παραγωγή με σκηνοθέτη τον Μανούσο Μανουσάκη και να συνδράμει σε αυτή την προσπάθεια προβολής της πόλης με τον δικό του τρόπο. Αναλυτικότερα, προσκαλεί άντρες και γυναίκες όλων των ηλικιών να συμμετέχουν ως βοηθητικοί ηθοποιοί με διαθεσιμότητα από 30/07 έως 05/08 στα γυρίσματα της νέας σειράς με τίτλο «Ελληνικό διήγημα- Ποίος ήτον ο φονεύς του αδελφού μου».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.