Στην Θρακη η προοδος παει… αργα

Όταν η Βάσω Παπανδρέου εγκαινίαζε το Φράγμα Ιασίου

«Όταν κανείς επισκέπτεται την Θράκη, βλέπει την πρόοδο, εδώ είναι πολύ πιο εμφανής από τις άλλες περιοχές της Ελλάδας γιατί υπήρχαν πολλά προβλήματα και βλέπει κανείς ότι σε μια συγκροτημένη  πολιτική μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα ορατά για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών». Αυτό είχε δηλώσει, το μακρινό 2002, η Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, κ. Βάσω Παπανδρέου, κατά τα εγκαίνια του φράγματος του Ιασίου.

Τα λόγια όμως, θα μπορούσαν να έχουν ειπωθεί από οποιοδήποτε υπουργό από τότε που επισκεπτόταν την περιοχή μας, μιας και τα προβλήματα παραμένουν, και ευτυχώς για τους Υπουργούς, η πρόοδος που βλέπουν κινείται τόσο αργά, που μπορούν να την βλέπουν σε επίπεδο όχι απλά χρόνων, αλλά δεκαετιών.

Είκοσι χρόνια μετά λοιπόν, και μετά από μεγάλη ταλαιπωρία, παραδίδεται το Φράγμα στην Περιφέρεια. Αν και δεν χρειάζεται ανησυχία, το φράγμα θα συνεχίσει να δίνει πρόοδο, γιατί ακόμα δεν έχουν προχωρήσει τα δίκτυα διανομής νερού, που σημαίνει πως υπάρχει η δυνατότητα και για μέλλοντες υπουργούς να επισκεφτούν το χώρο, και γιατί όχι, να ανακοινώσουν την έναρξη εργασιών… όταν γίνουν αυτές.

Άλλωστε στην περιοχή στην οποία εγκαινιάσαμε δύο φορές τον κάθετο άξονα, το θεωρείτε απίθανο;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.