Στην πλατεια πια δεν εχουμε ζωη…

Απογοητευτική ήταν η συγκέντρωση που προσπάθησαν να οργανώσουν στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής οι επιστημονικοί φορείς της Κομοτηνής, μιας και η προσέλευση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί επιεικώς απογοητευτική.
 
Λίγο το γεγονός ότι οργανώθηκε την τελευταία στιγμή, την ώρα που απευθυνόταν σε ανθρώπους που δεν έχουν συνηθίσει να κατεβαίνουν σε διαδηλώσεις εύκολα, λίγο το γεγονός ότι δεν φρόντισαν να του δώσουν την απαραίτητη δημοσιότητα, αλλά και η γενικότερη αδιαφορία με την οποία αντιμετώπισε το κοινό την ψήφιση των τελευταίων μέτρων, που πέρασαν εν ριπή οφθαλμού, η συγκέντρωση ακόμα και μιάμιση ώρα από όταν είχε προγραμματιστεί, ουδέποτε συγκέντρωσε κοινό.
 

Μόνο μερικά πηγαδάκια δημιουργήθηκαν στο χώρο, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που περνούσαν, ρωτούσαν και συνέχιζαν στο δρόμο τους.
 
Ένα πανό είχε στηθεί, προφανώς για να προβάλλει την ολομέλεια αλλά δεν προχώρησε, ενώ το ηχείο έπαιζε αρχικά λίγο πιο σύγχρονα αγωνιστικά τραγούδια, για να γυρίσει μετά σε Θεοδωράκη, και τον κόσμο να μην συγκεντρώνεται.
 
«Πάρ’ το στεφάνι μας, πάρ’ το γεράνι μας, στη Δραπετσώνα πια δεν έχουμε ζωή» τραγουδούσε ο Μπιθικώτσης από το ηχείο, στίχοι που μεταφορικά θα μπορούσαν να εκφράζουν την όλη βραδιά στην πλατεία… K.M.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.