Στην ουρα για rapid test

Απαρατήρητα

Μεγάλες ήταν οι ουρές τις τελευταίες ημέρες, με αποκορύφωμα την χθεσινή, έξω από το Α’ ΚΑΠΗ Κομοτηνής όπου διενεργούνται με πρωτοβουλία του Δήμου Κομοτηνής καθημερινά rapid test.

Είναι χαρακτηριστική η χθεσινή εικόνα όπου περί τις 12 το μεσημέρι το πεζοδρόμιο μπροστά από το ΚΑΠΗ ήταν γεμάτο κόσμο,  ο οποίος έφτανε μέχρι και τον απέναντι δρόμο.

Λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι ένα μεγάλο κομμάτι των συμπολιτών μας αναμένεται να φύγει τώρα για τις ολιγοήμερες καλοκαιρινές του διακοπές, όπου για όσους αναμένεται να ταξιδέψουν ειδικά με πλοίο ο έλεγχος απαιτείται, όπως επίσης και για όσους επιστρέφουν στην εργασία τους και επίσης υποχρεούνται σε ελέγχους.

Το ευτυχές γεγονός είναι ότι πρόκειται για μία ταχύτατη διαδικασία για την οποία απαιτούνται ελάχιστα λεπτά εξ ου και δεν υπάρχει μεγάλη ταλαιπωρία για τους πολίτες που σπεύδουν να εξεταστούν.

Να σημειώσουμε ωστόσο ότι όπως είχε υπογραμμίσει και η δημοτική αρχή σε ανακοίνωσή της τις προηγούμενες ημέρες πλέον δεν αποστέλλεται το αποτέλεσμα με SMS από τον ΕΟΔΥ αλλά θα πρέπει ο πολίτης να εκδώσει την βεβαίωση αποτελέσματος από την ειδική πλατφόρμα του ΕΟΔΥ. Και επειδή κάποιοι δυστυχώς σπεύδουν την τελευταία στιγμή με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνει το σύστημα να ενημερωθεί και να δημιουργούνται τα λογικά μετά προβλήματα στην μετακίνησή τους, να πούμε πως καλό θα ήταν οι ενδιαφερόμενοι να προσέρχονται μια ημέρα πριν την αναχώρησή τους ή σε κάθε περίπτωση τον λόγο για τον οποίο εξετάζονται ούτως ώστε να μπορούν να εκδίδουν εγκαίρως το πιστοποιητικό.

Από σήμερα δε, Τρίτη, 17 Αυγούστου τα rapid test θα γίνονται σε δύο σημεία, τόσο στο Α’ ΚΑΠΗ όσο και στην Τσανάκλειο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.