Στην Ουασιγκτον «ταξιδευει» ο αρχαιολογικος χωρος των Φιλιππων

Μέσα από έκθεση φωτογραφίας που διοργανώνει η αντιπροσωπεία της ΕΕ στις ΗΠΑ

Με μία έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων θα συμμετέχει η χώρα μας στον 6ο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Μήνα, που διοργανώνει στην Ουάσιγκτον η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην αμερικανική πρωτεύουσα.
 
Η επιλογή θέματος δεν είναι τυχαία, μιας και συμπίπτει με την ανακήρυξη, από την Ευρωπαϊκή Ένωση, του 2018 ως Έτους Ευρωπαϊκής Κληρονομιάς και την εγγραφή του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
 
Με τίτλο «Philippi, A Landmark of European Heritage» (Φίλιπποι, Ορόσημο της Ευρωπαϊκής Κληρονομιάς) η έκθεση διοργανώνεται από την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας – Θάσου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού έχει τίτλοκαι θα φιλοξενηθεί στην πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, από τις 3 Μαΐου έως και τη 1 Ιουνίου 2018.
 
Όπως πληροφόρησε με δηλώσεις της η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας-Θάσου, κ. Σταυρούλα Δαδάκη, οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να «περιηγηθούν» σε έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, που αποτέλεσε θέατρο γεγονότων της παγκόσμιας ιστορίας, μέσα από δεκατέσσερις πληροφοριακές πινακίδες, όπως φωτογραφίες, επεξηγηματικά κείμενα και χάρτες.
 
Η έκθεση αποτελεί την κύρια ελληνική συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Μήνα, του ετήσιου κύκλου εκδηλώσεων υπό το συντονισμό της εκεί αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που διοργανώνεται κάθε Μάιο στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως παράλληλα με την έκθεση θα διοργανωθεί επιστημονική συζήτηση που θα φωτίσει επιμέρους πτυχές της αρχαίας πόλης κατά την Ελληνιστική, Ρωμαϊκή και Βυζαντινή περίοδο των Φιλίππων. Χ.Κ.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.