Στην Ορεστιαδα η Γιαννα Αγγελοπουλου-Δασκαλακη

Στο πλαίσιο της πανελλαδικής δράσης «Μικρή Επανάσταση στην Εκπαίδευση»

Την Ορεστιάδα θα επισκεφθεί η πρόεδρος της επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου –  Δασκαλάκη.

Συγκεκριμένα η κ. Αγγελοπούλου θα βρεθεί στην ακριτική Ορεστιάδα την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της πανελλαδικής εμβέλειας δράσης του Δήμου Τρικκαίων με τίτλο «Μικρή Επανάσταση στην Εκπαίδευση: αναδεικνύουμε τις ψηφιακές δυνατότητες των Ελλήνων του Αύριο» που ουσιαστικά αφορά σε εκπαίδευση μαθητών/τριών σε  ρομποτική, μηχανική και προγραμματισμό.

Στόχος είναι να αναδειχθούν οι ψηφιακές δεξιότητες των επόμενων γενεών της χώρας, με έμπνευση από την Επανάσταση του 1821 και προσαρμογή στα δεδομένα της νέας εποχής.  Τα ψηφιακά αυτά «όπλα», τα εργαλεία του 21ου αιώνα, δημιουργούν συνθήκες για «να αποτελέσει η Ελλάδα ένα ισχυρό τροχό στο όχημα που θα μας οδηγήσει στη – σύγχρονη πια – 4η βιομηχανική επανάσταση».

Το έργο αποτελεί έναν μοναδικό τρόπο για να κατανοήσουν οι μαθητές τα ιδεώδη της Ελληνικής Επανάστασης και την ιστορία της χώρας μας, μέσα τις φυσικές επιστήμες, τον προγραμματισμό και τους αυτοματισμούς. Παράλληλα, στόχος είναι να μάθουν να σκέφτονται ως «μηχανικοί», αναπτύσσοντας την ικανότητά τους στην επίλυση προβλημάτων, διευρύνοντας και τη δημιουργικότητά τους.

Το πρόγραμμα της Εκδήλωσης

12:00-12:30: Δημαρχείο Ορεστιάδας
Υποδοχή από τον Δήμαρχο και σύντομη συζήτηση για το έργο με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων μερών (Επιτροπή, Υπουργεία, ΚΕΔΕ, Δήμος).
12:40-13:30: 1ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας
• Γίνεται παράδοση του εξοπλισμού ρομποτικής στο 1ο γυμνάσιο του Δήμου Ορεστιάδας
• Περιγράφονται από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ οι διαδικασίες προμήθειας των κιτ ρομποτικής, δημιουργίας εκπαιδευτικού υλικού και εκπαίδευσης εκπαιδευτικών
• Γίνεται παρουσίαση της πίστας ρομποτικής: «Ο Θούριος του Ρήγα και τα Βαλκάνια» με μαθητές κι εκπαιδευτικούς

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.