Στην κορυφη της Ευρωπης η ελληνικη αποστολη στη Μαθηματικη Ολυμπιαδα

Ένα χρυσό, τέσσερα αργυρά και ένα χάλκινο μετάλλιο, αλλά και η δωδέκατη θέση παγκοσμίως ο απολογισμός της

Άλλη μία μεγάλη επιτυχία προστέθηκε στην ιστορία των ελληνικών ομάδων που συμμετέχουν στις διεθνείς επιστημονικές ολυμπιάδες, καθώς στην 58η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, από 12 έως 23 Ιουλίου 2017, η Ελλάδα κατετάγη 12η  παγκοσμίως και πρώτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Χρυσός Ολυμπιονίκης των Μαθηματικών στέφθηκε ο μαθητής της Γ’ Λυκείου Βασίλης Γεωργιάδης, ο οποίος έλαβε φέτος για δεύτερη φορά μέρος στην Ολυμπιάδα. Αργυρό μετάλλιο έλαβαν οι Δημήτρης Μελάς, Δημήτρης Λώλας, Ραφαήλ Τσιάμης και Δημήτρης Τσιντσιλίδας, ενώ χάλκινο μετάλλιο κέρδισε ο Ραφαήλ Ψυρούκης.

«Οι μαθητές αυτοί με όπλο το μεγάλο ταλέντο τους στα μαθηματικά συνέχισαν τη μεγάλη παράδοση των επιτυχιών των ελληνικών ομάδων στις Διεθνείς Μαθηματικές Ολυμπιάδες, πετυχαίνοντας την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών» ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ).

Τα συγχαρητήρια στους μαθητές, αλλά και την ΕΜΕ, έδωσε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου. «Η επιτυχία των Ελλήνων μαθητών στην 58η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα αποτελεί πνοή ελπίδας ενάντια στα αρνητικά στερεότυπα που προβάλλονται για την εκπαίδευση στη χώρα μας. Αυτά τα θαυμάσια μυαλά συνέχισαν μια παράδοση χρόνων στις επιτυχίες των μαθητών μας σε τέτοιου τύπου επιστημονικές διοργανώσεις» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Αρχηγός της ελληνικής αποστολής ήταν ο πρόεδρος της ΕΜΕ, καθηγητής του ΕΜΠ, Ανάργυρος Φελλούρης και υπαρχηγός, ο μαθηματικός Σιλουανός Μπραζιτίκος.Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.