Στην Καβαλα ο Φουχτελ την Παρασκευη…

Αλλά προσοχή στους εναγκαλισμούς και τα φιλιά

Τη φημολογία ότι ο Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ πρόκειται να επισκεφθεί την Καβάλα και τους Φιλίππους την ερχόμενη Παρασκευή επιβεβαίωσε στο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας η δήμαρχος κ. Δήμητρα Τσανάκα. Συγκεκριμένα η επίμαχη αναφορά της κ. Τσανάκα έχει ως εξής: «Ομολογώ ότι μέχρι τώρα οι συναντήσεις που είχα με τον κ. Φουχτελ δεν είχαν πρακτικό αποτέλεσμα. Αυτή τη φορά το γραφείο του κ. Φουχτελ, της Ελληνογερμανικής Φιλίας, ζητά μετ’ επιτάσεως να έρθει στην Ελλάδα. Φτάνει την Τετάρτη στην Αθήνα και την Παρασκευή έρχεται στο γραφείο της δημάρχου για να ξεναγηθεί στους Φιλίππους. Φέρνει, μάλιστα, μαζί του κι έναν εκπρόσωπο του από το Μόναχο, ο οποίος ασχολείται με τον τουρισμό. Επομένως αυτή τη φορά είμαι χαρούμενη που έρχεται».
 
Της αναφοράς αυτής είχε προηγηθεί σχετική ερώτηση του επικεφαλής της «Κοινωνικής Αποτελεσματικής Παρέμβασης» κ. Βαγγέλη Παππά, ο οποίος προέτρεψε τη δήμαρχο Καβάλας να αποφύγει τους εναγκαλισμούς και τα φιλιά με τον κ. Φούχτελ ώστε να μη δώσει ο δήμος Καβάλας την εικόνα ενός «γερμανικού προτεκτοράτου, όμοια με αυτή που δείχνει η κυβέρνηση».
 
Γιατί αναπαράγουμε αυτό το διάλογο; Μα γιατί αξίζει να καταγραφεί ως μνημείο πολιτικού λεονταρισμού και ανέξοδης κριτικής, από αυτές που απαντώνται όχι μόνο στην Καβάλα αλλά και σε μερίδα αυτοδιοικητικών του τόπου μας αλλά και πανελλαδικώς…Χ.Λ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.