Στην επιχειρησιακη βαση του Ερυθρου Σταυρου στο Θρυλοριο το 7ο Δημοτικο Κομοτηνης

Οι μαθητές κλήθηκαν να σβήσουν φωτιές και να γνωρίσουν την χρήση των διασωστικών εργαλείων για απεγκλωβισμό από τροχαίο ατύχημα

Στην επιχειρησιακή βάση στο Θρυλόριο των Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού Ροδόπης βρέθηκαν την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου μαθητές και δάσκαλοι της Α΄ και Β΄ τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής.

Οι Σαμαρείτες ξενάγησαν τους μικρούς επισκέπτες στον χώρο, στην Κινητή Μονάδα Πρώτων Βοηθειών, ενημερώνοντάς τους για πολύ ενδιαφέροντα θέματα όπως η αξία του Εθελοντισμού, οι δράσεις του Ερυθρού Σταυρού και άλλα.

 Η επίσκεψη έγινε άκρως διασκεδαστική και διαδραστική όταν οι μαθητές κλήθηκαν να σβήσουν φωτιές, να γνωρίσουν την χρήση των διασωστικών εργαλείων για απεγκλωβισμό από τροχαίο ατύχημα, καθώς και να παίξουν με τους σκύλους της Κυνοφιλικής Ομάδας του Ε.Ε.Σ. την Iris και τον Feldsher.

Τα μέλη του Ερυθρού Σταυθρού ευχαρίστησαν τους μικρούς τους φίλους για την πολύ ευχάριστη επίσκεψη και τους δασκάλους για την πρωτοβουλία αυτή, εκφράζοντας την ελπίδα να τους δουν ξανά.

Να σημειωθεί πως οι Εθελοντές του Σώματος συνεχίζουν να συμμετέχουν στην πυρασφάλεια, υποστηρίζοντας το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπως συμβαίνει τους τελευταίους μήνες, λόγω των αυξημένων πυρκαγιών που ξεσπούν στην περιοχή μας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.