Στην Αθηνα στις 7 Δεκεμβριου ο Ρετζεπ Ταγιπ Ερντογαν

Ίσως και στη Ροδόπη;

Στην Αθήνα αναμένεται να δοθεί η συνέχεια των προσπαθειών από πλευράς Ελλάδας και Τουρκίας για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών καθώς όπως ανακοινώθηκε χθες επισήμως από το ελληνικό ΥΠΕΞ στις 7 Δεκεμβρίου εκεί αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πέμπτο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας (ΑΣΣ) Ελλάδας Τουρκίας.

Στο πλαίσιο αυτού ο Έλληνας Πρωθυπουργός και ο Τούρκος Πρόεδρος αναμένεται να καθίσουν εκ νέου στο τραπέζι της συζήτησης, γεγονός που από ελληνικής τουλάχιστον πλευράς αποτιμάται θετικά.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου μετά και το 2017 – συγκεκριμένα στις 8 Δεκεμβρίου του 2017- όταν και της επίσκεψής του στην Αθήνα ακολούθησε επίσκεψη του στην Κομοτηνή.

Σχολιάζοντας την επικαιρότητα αυτή στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο δημοσιογράφος και επιστημονικός συνεργάτης του βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ κ.Δάμωνας Δαμιανός το πρωί της Τρίτης 14 Νοεμβρίου, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της επανάληψης του τότε ταξιδιού, υπό την έννοια ότι ενδέχεται ο Τούρκος Πρόεδρος να βρεθεί εκ νέου στην περιοχή μας, στο πλαίσιο ιδιωτικής επίσκεψης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο ίδιος «σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες» «η ελληνική κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο να δώσει το πράσινο φως στην τουρκική αποστολή να επισκεφθεί την Θράκη.

Έως τις 7 Δεκεμβρίου ωστόσο απομένουν τρεις και πλέον εβδομάδες κατά την οποία οι προετοιμασίες από αμφότερες τις πλευρές θα είναι πυρετώδεις, με κάθε πτυχή του ταξιδιού αυτού να εξετάζεται και στην λεπτομέρεια.

Σημαντικός παράγοντας στο ενδεχόμενο παρουσίας δε του κ.Ερντογάν στην περιοχή μας θα είναι και τα όσα θα συζητηθούν – συμφωνηθούν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του ΑΣΣ αλλά και του κλίματος που θα δημιουργηθεί μεταξύ των δύο πλευρών.

Αν κρίνουμε πάντως από τα δεδομένα και τα γεγονότα της προηγούμενης επίσκεψης του 2017 αναμένεται με ενδιαφέρον, αν και εφόσον αυτές οι πληροφορίες ευοδωθούν, η στάση του Τούρκου Προέδρου και οι δηλώσεις του από την Θράκη που μπορεί να «δυναμιτίσουν» το όποιο καλό κλίμα δημιουργηθεί στην ΑΣΣ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.